Polovica policistov je bila danes na dopustu

Policija pa se je kljub temu odzvala na vse interventne klice in dogodke, na katere so se po zakonu dolžni odzvati.

Objavljeno
23. december 2015 20.15
Stavka policistov
Pi. K., STA
Pi. K., STA
Ljubljana - Generalni direktor policije Marjan Fank je dejal, da se je okoli polovica policistov danes v okviru stavkovnih aktivnosti odločila za množičen odhod na dopust, medtem ko točne številke ni želel razkriti. Kljub temu je za varnost državljanov ustrezno poskrbljeno, trdijo na policiji.

Kot je dejal Fank, je bilo danes v službi dovolj policistov, da so se lahko odzvali na vse interventne klice in dogodke, na katere so se po zakonu dolžni odzvati. Pričakuje, da bo tako tudi v četrtek, ko se bo po napovedih policijskih sindikatov koriščenje dopustov nadaljevalo.

Fank je povedal, da so preverili število interventnih dogodkov, do katerih je prišlo tekom noči in današnjega dne, ter ugotovili, da število nikakor ne odstopa. Policija se je odzvala na vse interventne klice.

Vsem policistom, ki so želeli oditi na dopust, tega niso odobrili. Pri tem so se ravnali po pogojih za odobritev odsotnosti z dela, ki so določeni z zakonom in kolektivno pogodbo. »Rdeča nit teh pravil je, da policija zagotavlja svoje nujne aktivnosti, da zagotovi osnovno varnost državljanov,« je dejal generalni direktor policije ter dodal, da so dali v zvezi s tem vodstvu policijskih enot in zaposlenim popolnoma jasna navodila.

Se je pa med policisti povečalo število bolniških odsotnosti. Kot je povedal Fank, bodo tam, kjer bo to eskaliralo, preverili, kaj se dogaja. Poudaril je, da še vedno stoji za policisti.