Pomanjkljivo gradivo se mu ne zdi sporno

Izvršilni odbor SLS je sprejel argumente o zakonitosti in utemeljenosti sodne poravnave v primeru Puh, ki jih je kot minister navedel predsednik stranke Janez Podobnik.

Objavljeno
13. marec 2007 22.49
Ljubljana – Izvršilni odbor SLS je sprejel argumente o zakonitosti in utemeljenosti sodne poravnave v primeru Puh, ki jih je predsednik stranke Janez Podobnik kot minister navedel predsednikoma odbora za okolje in prostor ter komisiji za nadzor proračuna in drugih javnih financ. Na opomin poslanca in predsednika komisije za nadzor proračuna Milana M. Cvikla, da mu ministrstvo za okolje ni posredovalo vseh zahtevanih dokumentov o poravnavi v primeru Puh, je Podobnik odvrnil, da gre samo za nekaj gradiv, ki so bila tako ali tako del gradiva na vladi, in da jih bo dobil brez težave.

»Gradiva je zelo veliko, zato je bilo težko izbrati najprimernejše. To so stališča, ki so tako ali tako že komentirana v dokumentaciji, ki jo je prejel gospod Cvikl,« je dejal Janez Podobnik, ki je poudaril, da je pri primeru Puh šlo za sodno poravnavo, nad katero je bdelo sodišče. Po njegovih besedah je bil postopek korekten in pregleden, vodili so ga strokovnjaki »v finančnem, pravnem in vodarskem smislu«, ki bodo na sejah oziroma pred komisijo v državnem zboru vnovič pojasnili svoja stališča.