Popovič bi bil glavni v Kopru in Piranu

Neposreden napad Popoviča na Bossmana: »Je najslabši župan doslej«. »Apetiti Kopra po Piranu niso novi«.

Objavljeno
09. oktober 2013 12.04
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper
Koper, Piran – Teoretično bi lahko v piranski občini prihodnje leto za župana dobili Borisa Popoviča. Prepričan je, da bi brez težav osvojil piransko trdnjavo, s svojo stranko pa ohranil županstvo v Kopru, kjer bi bil glavni svetovalec svojemu županu. »Bossman je najslabši župan doslej,« ocenjuje Popovič, Bossman pa odgovarja, da koprski apetiti po Piranu niso od včeraj.

»V pravem času bomo naročili javnomnenjsko raziskavo in na podlagi te se bom dokončno odločil. Toda že zdaj sem prepričan, da bi v Piranu dobil volitve in da sedanja koprska opozicija v Kopru ne more prevzeti županskega stolčka stranki Koper je naš,« pravi Popovič.

Kot je dejal, se je za za župana v Piranu odločil, ker je razvoj občine zelo pomemben za razvoj celotne obalne regije. »Ne gre za to, da bi hoteli s kom tekmovati. Ampak v piranski občini ste zaspal na celi črti. Imate zelo razvito turistično infrastrukturo, ki pa je zelo slabo upravljana in občina nazaduje, z njo pa ves turizem na Obali. Če bi občina kaj naredila za turizem, bi bili rezultati povsem drugačni. Ves turistični blišč je treba vrniti. V Kopru smo to dosegli iz sivega, industrijskega in pristaniškega mesta. Si mislite, kaj bi lahko mi naredili iz Portoroža?« očitke o slabem delu deli Popovič.

»Bossman ni župan. Ima nadžupana«

Mladi hočejo spremembe, nočejo spalnega naselja, ugotavlja Popovič, ki trdi, da ga številni Pirančani, podjetniki, gostinci, ribiči, mladi in stari spodbujajo, da bi kandidiral. Prepričan je, da je sedanji župan najslabši od vseh doslej. »To zato, ker ni župan, ampak ima 'nadžupana'. Vsi vedo, kdo je ta nadžupan. Bossman ne odloča niti o tem, kdaj pride v službo,« v svojem slogu pravi Popovič, ki priznava, da je Bossmanu najbolj zameril, ko občini Koper ni dovolil že dogovorjenega prevzema Casinoja Portorož. Popovič je zavrnil vprašanje, če bi kot župan rad poskrbel za ureditev Grafistove nepremičnien sredi Portoroža. »Se vam zdi resno vprašanje, da bi prišel zaradi ene hiše v Portorož? Res obstajajo projekti tudi za središče Portoroža. Toda prišel bi zaradi veliko širših ambicij,« je zatrdil Popovič.

»Popovičeva napoved nas ne preseneča, saj apetiti Kopra po Piranu niso od včeraj. V tem trenutku se pripravljamo na praznovanja in otvoritve pridobitev ob občinskem prazniku, tako da je naša pozornost usmerjena v delo in rezultate,« je odgovoril piranski župan Peter Bossman, ki je pred tem edini napovedal kandidaturo za župana.

»V Piranu bomo sami izbrali župana«

Slavko Ivančič, predsednik sveta KS Portorož in član Mišičeve stranke Neodvisen. si, je prepričan, da bo imel Popovič zdaj toliko dela z Luko Koper, razvojem okoli Luke in z Ankaranom, da enostavno ne bo imel časa še za Piran. »Mislim, da bomo v Piranu lahko sami izbrali župana in da ima trenutno še največ možnosti Peter Bossman, da ponovi mandat. Lahko pa si mislim, da bi Popovič rad pomagal predvsem prijateljem v središču Portoroža. Ker dobro poznam Portorožane, vem, da ne bodo nikoli dovolili nadzidati Figarole in Ljubljane. Neglede na to, kdo bo piranski župan,« pravi Ivančič.

Neuradni komentatorji pa so ocenili, da bi resno potegovanje za županstvo v Piranu lahko Popoviča stalo stolček, ki ga po »zmagi« v Luki zelo trdno drži v Kopru.