Popovič: Javno nisem nikoli omenjal Erjavca

Koprski župan Boris Popovič je zanikal, da bi kdajkoli javno izjavil, da naj bi mu Karel Erjavec rekel, da za njegovo aretacijo stoji bivši predsednik Milan Kučan.

Objavljeno
23. januar 2007 17.21
Boris Popovič, predsednik SJN
Koper - Koprski župan Boris Popovič je v današnji izjavi za javnost zanikal, da bi kdajkoli javno izjavil, da naj bi mu Karl Erjavec rekel, da za njegovo aretacijo stoji bivši predsednik Milan Kučan, torej nikakor ne drži niti trditev, da na tej izjavi vztraja. "Kajti če nečesa nisem javno izjavil, na tem pač ne morem vztrajati in imena sedanjega ministra Erjavca zagotovo nisem nikdar javno omenjal. Kaj sem govoril za zaprtimi vrati preiskovalne komisije DZ, javnost ne ve, saj so bila vrata zanjo zaprta," je zapisal Popovič.

Popovič je v izjavi poudaril, da jemlje zaslišanje pred preiskovalno komisijo DZ zelo resno, zato ne pristaja na morebitno medijsko sojenje oz. na prizadevanja nekaterih novinarjev in novinarskih hiš, da bi celotna zgodba njegove aretacije, s sodbo vrhovnega sodišča dokazan protipravni pripor in delo preiskovalne komisije DZ "v ihtavem branjenju bivšega predsednika Kučana izzveneli kot parodija".

Kot je še zapisal, si sam namreč zelo želi, da bi za to poklicani organi lahko končno v miru preiskali vso zadevo in ugotovili, ali je bilo ozadje njegove aretacije politično ali ne.