Popoviča mika hotelirstvo

Za 2,7 milijona evrov je treba hotel Koper temeljito obnoviti.

Objavljeno
17. december 2015 00.25
hotel Koper
Boris Šuligoj
Boris Šuligoj
Koper – Župan Boris Popovič nam je potrdil informacijo, da namerava občina Koper uveljaviti predkupno pravico pri prodaji starega mestnega hotela Koper, ki je v lasti DZS. Ali se bo to zares zgodilo, bo jasno najpozneje konec januarja.

Kot nam je povedala Jacqueline Stuart iz Hotelinvest International, ki posreduje pri prodaji hotela Koper, namerava njena družba najpozneje v začetku prihodnjega tedna podpisati pogodbo z najugodnejšim ponudnikom izmed štirih, kolikor jih je oddalo zavezujoče ponudbe. Izklicna oziroma orientacijska cena za hotel je bila 2,6 milijona evrov. Stuartova nam ni povedala, kdo je oddal najboljšo ponudbo, po poročanju Primorskih novic pa je bil to menda koprski podjetnik Aleš Piščanec iz družbe Jaz in Božo, ki ima že nekaj let v pritličju istega hotela restavracijo Capra. Stuartova je povedala, da dosežena cena ni bistveno različna od izklicne, po neuradnih informacijah pa je Piščanec ponudil 2,7 milijona evrov. Je pa Stuartova potrdila, da so občini poslali ponudbo za nakup, a se tedaj ni odzvala, zdaj pa uveljavlja predkupno pravico. »Ko bomo podpisali pogodbo, bomo o tem obvestili občino, ki bo imela 30 dni časa, da izkoristi to pravico,« je povedala Jacqueline Stuart.

Popovič samozavesten

Župan Boris Popovič nam včeraj ni izdal, kakšne načrte ima občina: »Ne moremo govoriti o načrtih, preden imamo hotel. Kot lokalna skupnost smo dokazali, da smo lahko dober gospodar na marsikaterem področju. In bomo tudi v hotelirstvu. Le poglejte občino Piran, kaj se tam dogaja s hoteli in njihovimi lastniki. Imajo veliko hotelov, so pa prazni,« je odgovoril župan, ki se ne ozira na pripombe, da bo Koper verjetno edina občina v državi, ki bo lastnica hotela.

Hotel Koper je bil zgrajen leta 1950, pred več kot desetimi leti je bil delno prenovljen, a je danes potreben temeljite prenove. Ima tri zvezdice ter 65 sob in 5130 kvadratnih metrov zemljišča. Takšen nakup bi bil še bolj nenavaden kot investicije Komunale Koper v Primorske novice in Vinakoper.