Porast števila novookuženih, v sredo potrjenih osem primerov

Ob ponovnemu porastu naj bi vlada odločala tudi o morebitnem zaostrovanju ukrepov pri vstopu v državo.

Objavljeno
18. junij 2020 10.26
Posodobljeno
18. junij 2020 11.46
FOTO: Jure Eržen/Delo
Š. J., STA
Š. J., STA
V sredo je bilo v Sloveniji potrjenih osem okužb z novim koronavirusom, je na novinarski konferenci potrdil minister za zdravje Tomaž Gantar.

Gre za največji porst števila okuženih v enem dnevu od 29. aprila. Po tri primere okužb so odkrili v Ljubljani in med tujimi državljani, po enega pa v Kopru in Krškem. Bolnišnico je zapustil en bolnik, hospitaliziranih ostaja šest pacientov. Eden potrebuje intenzivno terapijo. V Sloveniji je bilo doslej potrjeno okuženih 1511 ljudi, umrlo jih je 109.



Ob ponovnemu porastu števila okuženih oseb s koronavirusom naj bi vlada odločala tudi o morebitnem zaostrovanju ukrepov pri vstopu v državo, da bi potniki iz kritičnih držav morali v karanteno.

Na temeljit premislek glede trenutnih ukrepov je včeraj opozorila tudi infektologinja Bojana Beović, ki meni, da bo v prihodnje treba temeljito premisliti, katere od izjem so res nujno potrebne in katere ne. Minister Aleš Hojs nato v sredo napovedal, da bo vlada o tem odločala danes, ukrepi pa bi lahko začeli veljati že v petek ali soboto.