Poročilo o ekstremistih v vladni obravnavi

V poročilu menda obravnavajo zgolj ekstremistično organizacijo Blood and Honour, katere predsednik Dejan Prosen je član SDS.

Objavljeno
11. oktober 2012 18.27
Posodobljeno
11. oktober 2012 18.52
*vvo*uvodnik2
De. K., notranja politika
De. K., notranja politika

Ljubljana – Na današnji seji je vlada obravnavala poročilo o ekstremističnih skupinah v Sloveniji, ki ga je resorna parlamentarna komisija od vlade sicer zahtevala že maja letos.

Kot so nam potrdili iz Sove, so poročilo poslali v vladno proceduro že 22. junija. Zakaj je vlada tako dolgo odlašala z obravnavo poročila, doslej niso pojasnili, je pa predsednik parlamenta Gregor Virant že konec junija povedal, da »ni nobenega dvoma o tem, da ima komisija pravico dobiti to poročilo. Vlada bi ga morala dostaviti brez nepotrebnega odlašanja«.

Po besedah nekaterih opozicijskih poslancev je ključni razlog za vladno zavlačevanje s poročilom to, da prvotno poročilo ni bilo obteženo z »levim« ekstremizmom, saj agencija v poročilu menda obravnava zgolj ekstremistično organizacijo Blood and Honour, katere predsednik Dejan Prosen je član SDS. Da naj bi se novo vladno poročilo ustrezno dopolnilo, je za Delo pred časom povedal tudi predsednik parlamentarnega odbora za obrambo in vodja poslancev Desusa Franc Jurša.