Poškodovan plinovod v Vrtojbi

Zaradi zdrsa materiala se je prelomila kanalizacijska cev skupaj z zaščitnim betonom.

Objavljeno
09. oktober 2014 13.43
Katja Željan, Nova Gorica
Katja Željan, Nova Gorica

Vrtojba − Pri gradbenih delih v okviru urejanja kanalizacijskega sistema v Vrtojbi je bil poškodovan plinovod. Do zaključka sanacije bo zato motena dobava zemeljskega plina na celotnem območju spodnje Vrtojbe, še zlasti pa na območjih južno od cerkve, na Ulici 9. septembra, Zapučkah, Gričih in Gramozni poti.

Sanacija poškodovane cevi se je začela včeraj, na občini Šempeter - Vrtojba pa pravijo, da bo opravljena čim prej. Kot še pojasnjujejo, je močno deževje sprožilo podor brežine gradbene jame, namenjene gradnji zadrževalnika.

Zaradi zdrsa materiala se je prelomila kanalizacijska cev skupaj z zaščitnim betonom. Ta je zdrsnila in se naslonila na cev plinovoda, da se je ta upognila. Ker bi se lahko prelomila oziroma poškodovala, je poveljnik civilne zaščite sprožil postopke, predvidene v takih primerih.

Poklicni gasilci so zavarovali območje gradbene jame, dežurni delavec za vzdrževanje plina pa je območje pregledal in ugotovil, da iz cevi ne uhaja plin. Prvi ukrep, ki so ga izvedli, je bilo zaprtje glavnih ventilov na plinovodu spodnjega dela Vrtojbe.