Poslanci Desusa Janšo pozvali k razrešitvi Pivčeve

Za ministra predlagajo državnega sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo Jožeta Podgorška.

Objavljeno
25. september 2020 17.25
Posodobljeno
25. september 2020 19.20
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
STA
STA
Poslanska skupina DeSUS je z dopisom pozvala predsednika vlade Janeza Janšo, naj Aleksandro Pivec razreši s položaja kmetijske ministrice in podpredsednice vlade. Za ministra predlagajo državnega sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo Jožeta Podgorška, a bodo o tem predlogu odločali še organi stranke, so za STA potrdili v poslanski skupini.

Kot je razvidno iz dopisa Janši, ki ga je danes objavil portal Požareport in ki nosi datum 24. september, so poslanci DeSUS razrešitev Pivčeve predlagali v skladu z dogovorom z dne 18. septembra. Takrat so se v večernih urah v prostorih DZ poslanci DeSUS sešli s premierjem Janšo.

Ministrica za zdaj predloga poslanske skupine ni želela komentirati, saj o predlogu za njeno razrešitev pravkar poteka še dopisna seja sveta stranke DeSUS, so za STA pojasnili pri Pivčevi. Prav tako člani sveta odločajo o predlogu kandidata za prihodnjega kmetijskega ministra Podgorška.

Dopisna seja se bo končala v soboto ob 12. uri. Kot so za STA pojasnili v poslanski skupini, bodo rezultat glasovanja o omenjenih predlogih nato posredovali predsedniku vlade. Po pričakovanjih pa bodo o tem seznanili tudi javnost.

Opozicijske stranke so sicer v ponedeljek vložile interpelacijo Pivčeve, ki naj bi se pred poslanci zagovarjala predvsem zaradi prepletanja službenih in zasebnih obveznosti ob njenih obiskih na Krasu in v Izoli. Vendar pa je vodja poslanske skupine Franc Jurša že takrat izrazil pričakovanje, da se bo vprašanje njenega položaja rešilo še pred interpelacijo.