Poslanci o razdelitvi vodstvenih mest DZ

Predsednik državnega zbora France Cukjati je za četrtek sklical posvet predstavnikov vseh poslanskih skupin. Poslanci se bodo pogovarjali o razdelitvi vodstvenih mest DZ.

Objavljeno
04. april 2007 08.00
Ljubljana – Predsednik državnega zbora France Cukjati je za četrtek sklical posvet predstavnikov vseh poslanskih skupin. Pogovarjali se bodo o predlogu razdelitve vodstvenih mest v delovnih telesih državnega zbora, ki so ga predstavniki poslanskih skupin SD Miran Potrč, LDS Jožef Školč in NP (nepovezanih) Matej Lahovnik oblikovali prejšnji petek, v dokončno obliko pa pretvorili v ponedeljek. Na posvetu bodo verjetno določili tudi datum seje kolegija predsednika DZ, katerega člani bodo prvi odločali o njegovi vsebini.

Vodja poslancev LDS Jožef Školč je predsedniku državnega zbora v ponedeljek posredoval predlog nove razdelitve funkcij in članstva v delovnih telesih državnega zbora. Z novim razrezom, ki naj bi po izstopu poslancev iz LDS znova vzpostavil sedaj porušena razmerja zastopanosti posameznih poslanskih skupin v delovnih telesih, sta po usklajevanju soglašali tudi poslanski skupini SD in NP.

S tem so se včeraj seznanile tudi vse poslanske skupine in bodo do četrtka pripravile svoja stališča.

Več si preberite v današnjem tiskanem Delu!