Povabljen ali nepovabljen?

Na ministrstvu za zdravje zavračajo trditev Zdravniške zbornice Slovenije, da je državni sekretar Ivan Eržen nepovabljen prišel na sestanek koordinacije zdravniških organizacij. Kot so zapisali je tja prišel na povabilo generalnega sekretarja zdravniškega društva Matije Cevca.

Objavljeno
05. november 2009 16.52
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Ljubljana - Na ministrstvu za zdravje so zavrnili sredino trditev Zdravniške zbornice Slovenije, da je državni sekretar Ivan Eržen nepovabljen prišel na sestanek koordinacije zdravniških organizacij. Kot so zapisali, je Eržen na sestanek prišel na povabilo generalnega sekretarja Slovenskega zdravniškega društva Matije Cevca.

Državni sekretar se je sestanka koordinacije res udeležil in ga po odslovitvi tudi zapustil, pojasnjujejo na ministrstvu. A ob tem poudarjajo, da je Eržen na sestanek prišel na osnovi dogovora s Cevcem. "Ta mu je na prošnjo o udeležbi sestanka koordinacije odgovoril pritrdilno oz. povabilno," so zapisali na ministrstvu.

 

Kot je znano, so z zbornice v sredo sporočili, da se je želel Eržen nepovabljen udeležiti sestanka, a so ga prosili, naj odide.

 

Konec minulega tedna so iz zdravniških organizacij sporočili, da zavračajo predlog zakona o zdravstveni dejavnosti. Kot razlog so navedli, da nobena izmed njihovih pripomb ni bila upoštevana. Na ministrstvu za zdravje so v odzivu na to zatrdili, da so pomemben del pripomb zdravnikov upoštevali, stališče zdravniških organizacij ne bo vplivalo na zakonodajni postopek.

 

V soboto pa so iz zdravniške zbornice sporočili, da so zdravniške organizacije pisale premieru Borutu Pahorju in ministru za zdravje Borutu Miklavčiču in izrazile prepričanje, da predloga zakona o zdravstveni dejavnosti v njegovi trenutni obliki ni mogoče dopolniti. K pripravi predloga zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki je ključen za pripravo ustreznega zakona o zdravstveni dejavnosti, pa zdravniške organizacije po njihovem še niso bile povabljene.