Poziv k takojšnim podnebnim ukrepom

Pobudniki kampanje Ukrepaj zdaj! so se v Ljubljani pridružili več kot 4800 akcijam po svetu, s katerimi civilna družba opozarja na potrebo po takojšnjem ukrepanju proti podnebnim spremembam.

Objavljeno
24. oktober 2009 19.59
Mo. B. /STA
Mo. B. /STA
Ljubljana  - Pobudniki kampanje Ukrepaj zdaj! so danes v Ljubljani ob pomoči prostovoljcev, simpatizerjev in podpisnikov istoimenske peticije ter naključnih mimoidočih ustvarili živ napis Ukrepaj zdaj!. S tem so se pridružili več kot 4800 akcijam po svetu, s katerimi civilna družba opozarja na potrebo po takojšnjem ukrepanju proti podnebnim spremembam.

Kot so sporočili iz slovenske fundacije za trajnostni razvoj Umanotera, je namen današnje akcije postavljanja živega napisa slovenski vladi in njenemu predsedniku Borutu Pahorju pokazati, da so tudi prebivalci Slovenije zaradi podnebnih sprememb zaskrbljeni ter da želijo in pričakujejo ukrepanje.

Pri tem vlado in premiera pozivajo, da se zavzameta za ambiciozen in pravičen nov podnebni dogovor, da se premier Borut Pahor konference o novem podnebnem sporazumu v Koebenhavnu osebno udeleži in da kot izkaz kredibilnosti Slovenije v mednarodnih podnebnih pogajanjih naša država takoj začne z izvajanjem ukrepov za prehod v nizkoogljično družbo. Te zahteve je s podpisom peticije do danes podprlo že skoraj 5000 posameznikov.