Poziv mariborske SD Kanglerju k pregledu projekta obnove Trga Leona Štuklja

Mariborska SD je danes mariborskega župana Franca Kanglerja pozvala, da poskrbi za obravnavo ugotovitev nadzornega odbora na mestnem svetu in da naloži službi notranje revizije pregled celotnega postopka izvajanja projekta obnove Trga Leona Štuklja zaradi njegove podražitve.

Objavljeno
25. februar 2011 12.56
Ne. Š., delo.si
Ne. Š., delo.si
Ljubljana - Kot so po navajanju STA mariborski socialdekomkati povedali na današnji novinarski konferencu, postopek obnove Trga Leona Štuklja predstavlja upravičen razlog za zaskrbljenost, saj so pred mariborsko občino še bolj zahtevne naložbe, kot je obnova trga.

V stranki SD menijo, da še vedno ne razpolagajo z uradnimi stališči nadzornega odbora občine o projektu obnove trga. Po njihovem prepričanju bi moral nadzorni odbor na podlagi ugotovitev in spoznanj podati ustrezne smernice in pobude za rešitev nastalih razmer, poroča STA.

Zaradi podražitve projekta se mariborski SD sprašuje, kdaj bodo obravnavali poročilo nadzornega odbora, kakšne so njegove ugotovitve in priporočila ter zakaj mariborski župan ni odredil izredne revizije projekta, ki bi jo izvedla služba notranje revizije.

Kot piše STA, so mariborski mestni svetniki novembra lani potrdili investicijski program za ureditev Trga Leona Štuklja, s katerim so odobrili podražitev omenjenega projekta s prvotno načrtovanih 1,5 milijona evrov na 3,5 milijona evrov.

Trg naj bi bil zaključen aprila letos, projekt pa bo v celoti krila mestna občina, saj je ostala brez donatorskih sredstev, še sporoča STA.