Fištravčeve napovedi varčevanja znova zbudile protestnike

Protest je napovedan za 19. december na Trgu Leona Štuklja.

Objavljeno
12. december 2014 12.18
PROTEST MARIBOR
S. P., Delo.si
S. P., Delo.si

Maribor − Lastniki facebook profila Vstaja proti varčevalni politiki Maribora!!!! so pred kratkim pozvali k protestom proti zategovanju pasu, ki ga je napovedala občina in župan Andrej Fištravec. Kot so zapisali, se je občina pred kratkih odločila sprejeti varčevalne ukrepe, s kateirmi bi močno še dodatno obremenila najbolj kritičen del prebivalstva, torej tiste, ki že zdaj nimajo nič za dostojno življenje, kaj šele za dodatno finančno obremenitev.

Tako občino kot »vse inštitucije v Ljubljani« opozarjajo, naj »se nujno sprejeme kratkoročni načrt za kritje vsaj najbolj ogroženih dejavnosti, ki bodo z novim predlogom varčevanja najbolj na udaru in dolgoročni načrt za stimuliranje zaposlovanja in s tem dvigovanje socialnega miru, ki je v tej regiji že tako načet.«

Poudarili so, da »bo načeta ne samo veja socialne pomoči, ampak tudi ukinitev Lenta Maribor, ter Borštnikovega srečanja. Taki ukrepi močno zajezijo kulturno udejstvovanje in kulturno samopodobo občine Maribor kot njegovih prebivalcev.«

Poudarjajo, da se morajo tej politiki odločno upreti in zahtevati, naj se sredstva zagotovijo prek transferjev, ki bi se pojavili ob možni reorganizaciji občinske uprave ali države kot njene lastnice.

Ugotavljajo, da je politična oblast tako v državi kot na lokalnem nivoju popolnoma izgubila kompas pri vprašanju zagotavljanja vsaj delčka svobode in prihodnosti vseh prebivalk in prebivalcev tako Maribora kot Ljubljane in preostale Slovenije.

Zato pozivamo, da se v petek, 19. 12. 2014, Mariborčani zberejo na trgu Leona Štuklja in odločno protestirajo proti varčevalnim ukrepom občine Maribor.