Pozor - nevarni set elektronskih nožev

Zdravstveni inšpektorat RS opozarja na neustreznost žagastega rezila v kompletu električnih nožev Sonic knife pro. Potrošniki naj izdelek vrnejo prodajalcu.

Objavljeno
08. marec 2007 17.58
Ljubljana - Zdravstveni inšpektorat RS opozarja na neustreznost žagastega rezila v kompletu električnih nožev Sonic knife pro. Inšpektorat je ugotovil, da žagasto rezilo vsebuje presežene vrednosti kroma in niklja, ugotovil pa je tudi preseženo vrednost korozije v rezilu in preseženo migracijo mangana v držalu oz. nastavku za živila (kovinski del), zato sta bila vzorca ocenjena kot neskladna s predpisi in zato neprimerna za uporabo, so še sporočili iz inšpektorata.

Set sicer sestavljajo tri različna rezila za nože - žagasto koničasto rezilo - 18 cm, žagasto rezilo - 17,5 centimetrov in žagasto, drobno nazobčano rezilo - 16 centimetrov - , stojalo za nože, držalo za živila in adapter. Rezila z izjemo spornega žagastega sicer ustrezajo predpisom. Veletrgovec že izvaja umik spornega izdelka iz prometa, pojasnjujejo na zdravstvenem inšpektoratu.

Veletrgovec sporni izdelek že umika iz prodaje

Veletrgovec že izvaja umik spornega izdelka in preko pogodbenega partnerja obvešča potrošnike, ki so izdelek že prejeli po pošti. Potrošnikom inšpektorat svetuje, da spornega izdelka ne uporabljajo in ga vrnejo prodajalcu.

Po navedbah zdravstvenega inšpektorata gre za izdelek Sonic Knife Pro, katerega poreklo na deklaraciji je Kitajska. Uvoznik je podjetje Selt iz Zagorja ob Savi, veletrgovec je podjetje Studi Moderna iz Ljubljane, prodaja pa se preko TV prodaj in v pooblaščenih prodajalnah. Komplet Sonic knife pro zajema tri rezila, nastavek oz. držalo za živilo, stojalo za nože in adapter.