Pravosodni odbor zavrnil razpravo o proračunih

Domnevno nedelovanje glasovalnih naprav, prerekanje in uspeh opozicije nad koalicijo v odboru za pravosodje.

Objavljeno
08. oktober 2013 20.52
jer_motiv parlament
P. J., notranja politika, N. G., gospodarstvo
P. J., notranja politika, N. G., gospodarstvo

Le nekaj minut po predstavitvi memoranduma proračunov za leti 2014 in 2015 v državnem zboru je v odboru za pravosodje Vinku Gorenaku (SDS) uspelo prepričati večino članov, da je zavrnila obravnavo proračunskih dokumentov. Pozval je proti širitvi dnevnega reda, ker so po njegovi oceni vladni načrti povsem nerealni in bodo padli tudi na ravni Evropske unije.

Za uvrstitev proračunke razprave na dnevni red je glasovalo pet koalicijskih poslancev, proti je bilo sedem opozicijskih. Maša Kociper (PS) je, ko se je prikazal rezultat, zahtevala ponovitev glasovanja, ker bi naj ne delovale vse glasovalne naprave.

Po nekaj prerekanjih se je pokazalo, da nista glasovali poslanki PS in Desusa, a je predsednik odbora Branko Grims (SDS) opozoril, da tudi dva dodatna glasova razpleta ne bi spremenila, še vedno bi manjkal en glas, glasovanja pa ni dopustno ponavljati, da bi v dvorano priklicali dodatne poslance. Opozoril je še, da razprava odbora o proračunskih načrtih vlade, ki jo je večina zavrnila, za nadaljevanje postopkov v parlamentu tudi ni nujna.