Prebilič se bo znova potegoval za mesto kočevskega župana

Z njim se bodo pomerili še kandidat SD Božidar Baković, neodvisni kandidat Zlatko Ficko in kandidatka SNS Alenka Jelenovič.

Objavljeno
05. september 2014 13.16
mdr gibanje za Slovenijo
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA
Kočevje − Sedanji kočevski župan Vladimir Prebilič se bo kot kandidat liste Moja Kočevska, ki ga je podprla že na prejšnjih županskih volitvah, znova potegoval za to mesto. Nastopil bo z geslom Ker zmoremo, tako kot doslej pa se bo zavzemal za združevanje znanja, sposobnosti, ustvarjalnosti, inovativnosti in marljivosti Kočevske, je povedal za STA.

Po Prebiličevih besedah bo ob morebitni ponovni izvolitvi za kočevskega župana nadaljeval program, ki so ga na občini začeli v njegovem prvem mandatu. Tega so zdaj nadgradili s sedmimi točkami, s katerimi se bodo zavzemali za nadaljevanje gospodarskega razvoja v občini in ustvarjanje novih delovnih mest.

Računa na podporo strank NSi, SLS in Desus

Napovedal je zavzemanje za socialno podjetništvo, urejanje prometne infrastrukture oziroma železniške povezave z Ljubljano, tretjo razvojno os, zavzemanje za podaljšanje programa Pokolpje, dograditev občinskega telekomunikacijskega omrežja in komunalne infrastrukture, projekte za mladino, trajnostni energetski razvoj, turizem, kulturo in izboljšanje bivanja v Kočevju.

Pri svoji kandidaturi računa na podporo strank NSi, SLS in Desus, v občinskem svetu pa bi rad dosegel koalicijo vseh, ki si želijo in se zavzemajo za napredek kočevskega območja. Svojo župansko kandidaturo bo javno razglasil na drevišnji uradni predstavitvi kandidatov za občinske svetnike liste Moja Kočevska v kočevskem Šeškovem domu, je še povedal Prebilič.

Poleg Prebiliča še kandidati SD, SNS in en neodvisni kandidat

Prebilič, 40-letni zgodovinar in geograf, doktorand ter izredni profesor ljubljanske fakultete za družbene vede, je bil pred svojim županovanjem član SD in kočevski podžupan. Predsedstvo SD ga je na področju notranjih zadev imenovalo za osebnega svetovalca tedanjega predsednika stranke Boruta Pahorja, kasneje pa se je s SD razšel.

Po doslej znanih podatkih se bodo v občini Kočevje s sedanjim županom Prebiličem pomerili še kandidat SD Božidar Baković, neodvisni kandidat Zlatko Ficko in kandidatka SNS Alenka Jelenovič.