Precejšnje zanimanje za stanovanja iz sklada

Na razpis za nakup stanovanj stanovanjskega sklada v Ljubljani, Cerkljah in Kranju je prispelo preko 3000 vlog. Kupce bodo izbrali čez dober mesec.

Objavljeno
18. januar 2007 14.19
Stanovanjski sklad obljublja, da bo do konca leta zgradil 2000 novih stanovanj
Ljubljana - Na razpis za nakup 116 stanovanj, ki jih Stanovanjski sklad RS prodaja v Ljubljani, Cerkljah na Gorenjskem in v Kranju, je prispelo več kot 3000 vlog. Kot so danes povedali na skladu, bo izbor kupcev stanovanj 22. februarja, vse prijavljene kupce pa bodo o izboru obvestili najkasneje do 28. februarja.

Rok za oddajo vloge za nakup skladovih stanovanj se je iztekel v sredo. Kot poudarjajo na skladu, bodo zato točnejše podatke o številu prispelih vlog in številu po posameznih lokacijah lahko podali šele po ustrezni obdelavi vseh vlog, predvidoma v začetku prihodnjega tedna.

Stanovanjski sklad bo vsakemu prijavljenemu kupcu najkasneje v roku 20 delovnih dni po prejemu njegove prijave, poslal obvestilo o prejeti vlogi in zahtevo za preveritev podatkov oziroma morebitno dopolnitev vloge, pojasnjujejo.

Izbor kupcev stanovanj bo potekal v prisotnosti notarja pred petčlansko komisijo, naključno izbrano med zainteresiranimi kupci za sodelovanje v tej komisiji, po posebnem protokolu izbora kupcev s pomočjo posebnega računalniškega programa. V primeru, da bo prednostnih kupcev za posamezno stanovanje po upoštevanju prednostnih kategorij še vedno več, bo med njimi izveden naključen računalniški izbor.

Kot je znano, je stanovanjski sklad razpis za prodajo 116 stanovanj objavil 16. decembra lani, vloge pa je sprejemal od 3. do 17. januarja letos. Od stanovanj jih sklad 62 prodaja na Poljanskem nabrežju v Ljubljani, 48 v Cerkljah na Gorenjskem ter šest na Bregu pri Kranju.

Stanovanja na Poljanskem nabrežju v Ljubljani so naprodaj po ceni 1400 evrov za kvadratni meter, v Cerkljah po 960 evrov za kvadratni meter, v Kranju pa po 950 evrov za kvadratni meter. Vse cene že vključujejo davek na dodano vrednost.