Pred razrešitvijo raje odstopil

Dekan kranjske Fakultete za organizacije vede (FOV), ki spada pod mariborsko univerzo, Robert Leskovar je ob začetku današnje izredne seje senata fakultete, na kateri naj bi senatorji odločali o njegovi razrešitvi, sam odstopil s funkcije dekana.

Objavljeno
13. marec 2007 19.58
Kranj - Dekan kranjske Fakultete za organizacije vede (FOV), ki spada pod mariborsko univerzo, Robert Leskovar je ob začetku današnje izredne seje senata fakultete, na kateri naj bi senatorji odločali o njegovi razrešitvi, sam odstopil s funkcije dekana.

Na FOV se tako ponavlja zgodovina, saj je pred dobrima dvema letoma zaradi številnih očitanih nepravilnosti glede vodenja poslov odstopil tudi dolgoletni dekan fakultete Jože Florjančič, zoper katerega so nekateri zaposleni podali celo kazensko ovadbo.

Dekanu očitali neracionalnost in neupravičenost porabe sredstev

Današnja seja je bila konec minulega tedna sklicana na predlog devetih izmed 14 senatorjev. Ti so namreč dekana pred tem že pozvali k odstopu, saj mu očitajo neracionalnost in neupravičenost porabe sredstev fakultete v sklopu projekta Odprto jedro. Poleg tega se jim zdi nesprejemljivo, da bi strokovne službe za svoje redno delo dobivale honorarje. Dekanu pa očitajo tudi poslovno nepravilne odločitve o financiranju službenih potovanj. Ob tem opozarjajo še na grožnje, ki naj bi jih dekan naslovil na tiste zaposlene, ki so izpostavili nepravilnosti na fakulteti.

Leskovar je po današnjem odstopu vse očitke zavrnil: "Vse nepravilnosti zanikam in jih zavračam, kar sem pojasnil tudi senatu." Ob tem je poudaril, da je "na osnovi rumenega časopisa odstavljati dekana brez dokazov v današnjih časih nekoliko smešno". Kajti po njegovem mnenju očitki niso dokazi, ampak so le časopisne novice. "Nasprotno finančni rezultati kažejo, da smo dosegli načrt za leto 2006 103-odstotno, medtem ko so odhodki dosegli samo 91 odstotkov," je še dodal Leskovar.

Dekan, ki je FOV vodil dve leti, je pojasnil, da je odstopil iz dveh razlogov. "Delo s takim senatom je nemogoče in tudi sodelovanje z rektorjem oziroma službami rektorata je bilo izjemno težavno tako, da nima smisla nadaljevati v tem stilu," je pojasnil.