Predsednik republike se bo vozil s Škodo superb

Pred nekaj dnevi, natančneje prejšnji petek, je potekel pritožbeni rok na odločitev o izbiri novega protokolarnega vozila predsednika republike dr. Danila Turka. Vse torej kaže, da je odločitev o izbiri vozila dokončna-predsednik republike se bo odslej vozil s škodo superb 3,6 FSI.

Objavljeno
09. marec 2011 19.02
Janez Kovačič, Na kolesih
Janez Kovačič, Na kolesih
Ljubljana - Na javni razpis za novo protokolarno vozilo presednika republike so se prijavili prodajalci oziroma zastopniki vozil Mercedes Benz (AC Intercar), BMW (A-Cosmos d.d.), Saab in Porsche Slovenija (Audi, Škoda). Končna cena vozila je bila omejena na 39.900 evrov.

Glede na to bi lahko rekli, da odločitev za škodo superb ni presenetljiva, kajti vsi drugi ponudniki imajo v parku vozila, ki so primerljivo s superbom precej dražja in so morali svojo ponudbo precej znižati. Ali povedano drugače-pri tem poslu niso smeli računati na kakšen poseben zaslužek.

Seveda pa je odločitev za škodo v sedanjih gospodarskih in političnih okoliščinah tudi s strani tistih, ki so o tem odločali, pametno pretehtana.

Tako ali drugače, superb v limuzinski varianti je največje vozilo češke Škode, ki je v lasti nemškega koncerna Volkswagen, saj meri v dolžino 483 centimetrov, 3,6-litrski bencinski šestvaljnik (190 kW/260 KM) pa najzmogljivejši motor v ponudbi. Ob tem ima izbrani superb tudi štirikolesni pogon in opremski paket elegance, avto v prosti prodaji in s samodejnim menjalnikom DSG pa sicer stane 37.716 evrov.