Predsednik Türk v Južni Koreji

Drugi dan obiska v Republiki Koreji je Danilo Türk obiskal podjetje Kolektor Sinyung Industrial v južnokorejskem mestu Gumi. Z vodstvom se je pogovarjal o izkušnjah pri razvoju podjetja, ki je v lasti idrijskega Kolektorja.

Objavljeno
28. oktober 2009 13.41
Mo.Z.
Mo.Z.
Seul - Drugi dan obiska v Republiki Koreji je predsednik Republike Slovenije Danilo Türk obiskal podjetje Kolektor Sinyung Industrial v južnokorejskem mestu Gumi. Z vodstvom se je pogovarjal o izkušnjah pri razvoju podjetja, ki je v lasti idrijskega Kolektorja. Predsednik je posebej pozdravil mlade slovenske strokovnjake, zaposlene v vodstvu podjetja, in jih označil kot zgled poslovne podjetnosti in uspešnosti.

Predsednik se je srečal tudi z županom mesta Gumi Nam Yoo-chinom. slednji muje predstavil razvojne načrte mestne industrijske cone, ki je ena najbolj
dinamičnih v Republiki Koreji.

 

Türk bo obiskal še južnokorejsko luko Busan, ki je razvila najnovejše tehnologije za upravljanje kontejnerskega pretovarjanja. Slovenski predsednik si bo tako ogledal še nadzorni center luke, ki vodi vse operacije.

 

Türk je izrazil pričakovanje, da se bodo v luči poslovnih priložnosti, ki jih prinaša čas približevanja koncu sedanje gospodarske krize, zapleti v zvezi z imenovanjem uprave Luke Koper kmalu končali in da ne bo prišlo do nadaljnje izgube časa, ki je bistvenega pomena za strateške poslovne odločitve in okrepljen razvoj, ki ga Slovenija potrebuje.