Predsedovanje ESS je prevzel Branko Meh

Seji je prisostvoval tudi premier Miro Cerar, ki je zbrane opozoril na resnost položaja Slovenije.

Objavljeno
03. oktober 2014 19.07
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA
Ljubljana - Predsedovanje Ekonomsko-socialnemu svetu (ESS) je danes od vladne strani prevzela delodajalska stran. Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak je mesto predsednika prepustila predsedniku Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branku Mehu.

Kopač Mrakova je novinarje na novinarski konferenci po današnji seji ESS seznanila, da bodo ESS prihodnjega pol leta predsedovali predstavniki gospodarstva.

Mesto predsednika je zavzel Meh, ki je ob tem izrazil upanje, da bodo predstavniki ESS razumeli, da vsi živimo v eni državi, da imamo enake probleme in da morajo živeti tako delavci kot gospodarstveniki.» Če bomo razumeli, da gre za skupne težave, potem mislim, da lahko skupaj pripeljemo našo državo iz krize,« je dejal.

Meh je predstavnikom ESS na srce položil še, da Avstrijci in Nemci niso nič boljši kot Slovenci. Kot je dodal, si upa trditi, da ima Slovenija celo boljše delavce.

Danes je v Ljubljani potekala prva seja ESS v mandatu nove vlade. Udeležili so se je vsi novi vladni člani in njihovi namestniki. Med ministri sta bila tako prisotna tudi prva moža finančnega in gospodarskega resorja Dušan Mramor in Jožef Petrovič.

Kratek čas je seji prisostvoval tudi premier Miro Cerar, ki je zbrane opozoril na resnost položaja Slovenije in izpostavil velik pomen ESS za izhod države iz krize.