Pregled dogodkov ponoči in razmere na slovenskih cestah

S prometno-informacijskega centra so ob 7.14 obvestili, da je na dolenjski avtocesti v predoru Mali vrh v Smeri Ljubljane zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas, nastaja zastoju. Tudi sicer se promet povečuje v smeri večjih mest ter na mestnih obvoznicah.

Objavljeno
07. marec 2011 07.43
M. Č., delo.si
M. Č., delo.si
Ljubljana - Trenutno je zgoščen na ljubljanski južni obvoznici na izvozu Vič iz smeri Kozarij, na ljubljanski severni obvoznici od Kosez proti Bežigradu, na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Podbrezje iz smeri Jesenic, na štajerski avtocesti od Šentjakoba proti Ljubljani, na cestah Izola - Koper, Štore - Celje ter od Škofljice in Medvod proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti je na cestninski postaji Kompolje v smeri Ljubljane zaradi okvare tovornega vozila oviran promet.

Zaradi začetka del bo na gorenjski avtocesti v predoru Karavanke predvidoma med 8. in 15. uro promet potekal izmenično enosmerno. Predvidena čakalna doba pred predorom bo do 30 minut; na cesti Šempeter - Latkova vas pa bo zaradi sanacije mostu čez Savinjo v Šempetru polovična zapora.

Na cesti Ljutomer - Savci - Ptuj pri Dornavi zaradi prireditve predvidevajo popolno zaporo med 14. in 17. uro, na Ptuju na Ormoški cesti pa bo promet oviran med 9. in 13. uro.

Zaradi obnove mostu na odseku ceste Dobrovnik - Renkovci v Dobrovniku, bo cesta popolnoma zaprta. Obvoz za osebni promet je urejen in označen po občinskih cestah, za tovorni promet pa je predviden po lokalni in državni cesti Dobrovnik- rondo Dolga vas. Na cesti Litija - Zagorje v Litiji polovična zapora zaradi izgradnje elektrokabelske kanalizacije. Na cesti Vič - Dravograd bo zaradi ureditve ceste prepovedan promet za vsa tovorna vozila. Obvoz je preko prehoda Holmec. Na cesti Spodnja Idrija - Godovič v Zali pa bo polovična zapora zaradi sanacije brežine, občasno so lahko popolne zapore ceste.

Kratek statistični pregled dogajanj v pretekli noči

V noči, ki je minila, so slovenski policisti obravnavali 38 prometnih nesreč, v katerih se je 6 oseb hudo in tri osebe pa lahko telesno poškodovale. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 18 kršitev javnega reda in miru ter 34 kaznivih dejanj.

Na področju javnega reda in miru so policisti intervenirali v 39 primerih, 23 krat na javnih krajih in 16 krat v zasebnih prostorih. Zaradi neprenehanja s kršitvijo so pridržali dve osebi (eno v Krškem in eno v Murski Soboti). Policisti so odkrili tudi 16 novih kaznivih dejanj, v večini primerov premoženjskih deliktov - odzvali so se na 7 tatvin, 3 vlome v objekte, 3 vlomi v osebna vozila in 3 primere poškodb tujih stvari.