Preglednik: 18 prometnih nesreč, en lažje poškodovan

Policisti so v noči na sredo obravnavali 18 prometnih nesreč, v katerih se je en udeleženec lažje poškodoval. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 36 kršitev javnega reda in miru ter 30 kaznivih dejanj. Glavne dogodke dneva preverite v Napovedniku.

Objavljeno
23. februar 2011 07.26
R. T., delo.si
R. T., delo.si
Ljubljana - Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 19-krat posredovali na javnih krajih in 11-krat v zasebnih prostorih, pridržali so dva kršitelja, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 16 voznikov. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 15 tatvin, deset vlomov, štiri poškodovanja tuje stvari, tri ogrožanja varnosti, dve ponarejanji listin ter po eno kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe in nasilja v družini.

Razmere na slovenskih cestah

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so ceste po državi suhe in normalno prevozne, razen na odsekih kjer potekajo dela. Na mejnih prehodih ni daljšega čakanja pri prestopu meje.

Predvidoma do 25. februarja bo na gorenjski avtocesti v predoru Karavanke dnevno med 7.30 in 17. uro zaradi nujnih vzdrževalnih del polovična zapora s 30-minutnim čakanjem pred predorom.

Na lokalni cesti Medvode - Gosteče - Puštal, na odseku Puštal - Hosta je popolna zapora zaradi del. Obvoz je v smeri Hosta - Gosteče - Lipica - Škofja Loka in v smeri Puštal - Škofja Loka ter po državni cesti.

Predvidoma do 30. aprila bo na glavni cesti Dravograd - Maribor pri Muti polovična zapora zaradi izgradnje kolesarske steze.

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si