Preglednik: dogajanje ponoči in razmere na cestah

S prometno-informacijskega centra so ob 7.15 obvestili, da so občasni zastoji na gorenjski avtocesti med priključkom Brezje in viaduktom Peračica v smeri Ljubljane. Slovenski policisti so to noč obravnavali 30 prometnih nesreč: osem udeležencev se je lažje poškodovalo. Več o današnjem dogajanju si preberite v napovedniku.

Objavljeno
09. marec 2011 05.53
Posodobljeno
09. marec 2011 05.53
Ceste so bile danes spet dodobra obremenjene
M. Č., delo.si
M. Č., delo.si
Trenutno je zgoščen promet na štajerski avtocesti od Domžal proti Zadobrovi ter na cestah Medvode-Ljubljana, Škofljica-Ljubljana, Kranj-Brnik, Črnuče-TomačevoVelenje-Arja vas in Izola-Koper.

Zaradi prireditve bo danes v Kostanjevici na Krki popolna zapora ceste Šentjernej-Križaj med 15. in 16. uro, obvoz bo urejen. V cerknici pa bo popolna zapora ceste Cerknica - Bloška Polica med 16. in 17. uro, obvoz bo prav tako urejen.

Popolno zaporo bo povzročila obnove mostu na odseku ceste Dobrovnik-Renkovci v Dobrovniku; obvoz za osebni promet je urejen in označen po občinskih cestah, za tovorni promet pa je obvoz po lokalni in državni cesti Dobrovnik - rondo Dolga vas. Na cesti Žužemberk-Pluska v Žužemberku bo polovična zapora zaradi izgradnje vodovoda. Na cesti Novo mesto-Mirna Peč v Novem mestu bo na Mirnopeški cesti polovična zapora zaradi izgradnje pločnika. Zaradi sanacije mostu čez Savinjo bo polovično zaprta cesta Šempeter-Latkova vas v Šempetru. Na cesti Vič-Dravograd pa bo prepovedan promet za vsa tovorna vozila zaradi ureditve ceste. Obvoz je preko prehoda Holmec

Kratek statistični pregled dogajanj v pretekli noči


Po podatkih Generalne policijske uprave so slovenski policisti obravnavali to noč obravnavali še 53 kršitev javnega reda in miru ter 38 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 35-krat posredovali na javnih krajih in 18-krat v zasebnih prostorih, pridržali so dva kršitelja, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 35 voznikov. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 17 tatvin, 14 vlomov, trije primeri poškodb tuje stvari, dve nasilji v družini, ponarejanje listin in ogrožanje varnosti.