Preglednik: dogajanje ponoči in razmere na cestah

S prometno-informacijskega centra so ob 7.29 obvestili, da je promet trenutno zgoščen na štajerski avtocesti od Domžal proti Zadobrovi in na cesti od Medvod in Škofljice proti Ljubljani in na ljubljanski severni obvoznici proti Bežigradu. Promet je oviran na počasnem pasu dolenjske avtoceste zaradi okvar tovornih vozil.

Objavljeno
08. marec 2011 07.40
M. Č., delo.si
M. Č., delo.si

Zaradi pustnih povork bodo med 15.30 in 16.30 uro popolne zapore na Titovi cesti v Postojni in na Ljubljanski cesti v Račah. Obvoza ne bo.

Med 8. in 12. uro bodo zaradi miniranja deset minutne popolne zapore na cesti Zidani Most-Krško.

Na odseku med Dobrovnikom in Renkovci v Dobrovniku bodo obnavljali most. Cesta bo zaprta, obvoz za osebni promet je urejen in označen po občinskih cestah, za tovorni promet pa je obvoz po lokalni in državni cesti Dobrovnik - rondo Dolga vas.

Na cesti Litija-Zagorje v Litiji bo polovična zapora zaradi izgradnje elektrokabelske kanalizacije; na cesti Vič-Dravograd bo prepovedan promet za vsa tovorna vozila zaradi ureditve ceste. Obvoz je preko prehoda Holmec; na cesti Spodnja Idrija-Godovič v Zali polovična zapora zaradi sanacije brežine, občasno so lahko popolne zapore ceste; na cesti Žužemberk - Pluska v Žužemberku bo polovična zapora zaradi izgradnje vodovoda; na cesti Novo mesto-Mirna Peč v Novem mestu na Mirnopeški cesti polovična zapora zaradi izgradnje pločnika; na cesti Šempeter-Latkova vas v Šempetru polovična zapora zaradi sanacije mostu čez Savinjo.

Kratek statistični pregled dogajanj v pretekli noči

V noči na torek so slovenski policisti obravnavali 38 prometnih nesreč, v katerih se je 6 oseb hudo in tri osebe lahko telesno poškodovale.

Na področju javnega reda in miru so policisti intervenirali v 39 primerih, 23 krat na javnih krajih in 16 krat v zasebnih prostorih. Zaradi neprenehanja s kršitvijo so pridržali dve osebi (eno v Krškem in eno v Murski Soboti).

Odkrili so tudi 16 novih kaznivih dejanj. V večini primerov so bili premoženjski delikti: 7 tatvin, 3 vlomi v objekte, 3 vlomi v osebna vozila in 3 poškodobe tujih stvari.