Preglednik: sedemnajst prometnih nesreč, trije lažje poškodovani

Policisti so v noči na torek obravnavali 17 prometnih nesreč, v katerih so se trije udeleženci lažje poškodovali. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 35 kršitev javnega reda in miru ter 31 kaznivih dejanj. Cena 95-oktanskega bencina in dizla po znižanju trošarin ostaja nespremenjena.

Objavljeno
22. februar 2011 08.05
R. T., delo.si
R. T., delo.si
Ljubljana - Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 20-krat posredovali na javnih krajih in 15-krat v zasebnih prostorih, pridržali so tri kršitelje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 11 voznikov. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 16 tatvin, 11 vlomov, po eno kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, roparske tatvine, lahke telesne poškodbe in kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa z mamili.

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zgoščen promet na cesti od Medvod proti Ljubljani. Na hrvaški strani mejnega prehoda Petrina je zaradi zimskih razmer prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike.

Na gorenjski avtocesti v predoru Karavanke bo predvidoma do 25. februarja dnevno med 7.30 in 17. uro zaradi nujnih vzdrževalnih del polovična zapora s 30 minutnim čakanjem pred predorom.

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila.

Zaradi del je na lokalni cesti Medvode - Gosteče - Puštal, na odseku Puštal - Hosta, popolna zapora. Obvoz je v smeri Hosta - Gosteče - Lipica - Škofja Loka in v smeri Puštal - Škofja Loka ter po državni cesti.

Zaradi izgradnje kolesarske steze na glavni cesti Dravograd - Maribor, pri Muti, je polovična zapora predvidoma do 30. aprila.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

Cena 95-oktanskega bencina in dizla po znižanju trošarin nespremenjena

 Potem ko je vlada znižala trošarine za neosvinčen bencin, plinsko olje za pogon in plinsko olje za ogrevanje, je cena 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva ostala nespremenjena, medtem ko se je 98- oz. 100-oktanski bencin pocenil.

Tudi v prihodnjem 14-dnevnem obdobju bo treba za liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina odšteti 1,279 evra in za dizelsko gorivo 1,237 evra za liter. Liter 98-oktanskega oz. 100-oktanskega bencina se je pocenil za 0,3 centa na 1,286 evra.

Čeprav je vlada znižala trošarino, pa se je kurilno olje podražilo, in sicer za 2,5 centa na 0,875 evra za liter.

Če vlada ne bi znižala trošarine za pogonska goriva oziroma bi ostale nespremenjene, bi se 95-oktanski bencin podražil na 1,301 evra, 98- in 100-oktanski na 1,307 evra, dizelsko gorivo na 1,262 evra in kurilno olje na 0,877 evra za liter, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Ceno avtoplina je Petrol znižal prejšnji teden in je treba za liter odšteti 0,782 evra. Butan plin pa je ceno avtoplina, kot so sporočili iz družbe, znižal na 0,699 evra za liter.