Preiskovalna komisija zaslišala Antona Končnika

Preiskovalna komisija je v zvezi z domnevnim oškodovanjem državnega premoženja pri prodaji deležev Kad in Sod zaslišala Antona Končnika ter se odločila pregledati poslovanje Splošne plovbe.

Objavljeno
22. marec 2007 15.37
Anton Končnik je SOD vodil med letoma 1998 in 2002
Ljubljana - Preiskovalna komisija DZ za ugotovitev politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij v zvezi z domnevnim oškodovanjem državnega premoženja pri prodaji deležev Kapitalske družbe (Kad) in Slovenske odškodninske družbe (Sod) je danes zaslišala nekdanjega direktorja Soda Antona Končnika.

Komisija bo pregledala prvo fazo privatizacije Splošne plovbe

Komisija je podprla predlog poslanca SNS Srečka Prijatelja, da se nabor podjetij, katerih privatizacije komisija pregleduje, poveča za Splošno plovbo, je po seji povedala predsednica komisije Polonca Dobrajc.

Kot je dejala v izjavi za medije, bo komisija pregledala prodajo deleža Kada in Soda v Splošni plovbi v fazi prve privatizacije, saj zdaj poteka druga faza. Po mnenju predlagatelja prva prodaja deleža v Splošni plovbi ni prinesla pričakovanih rezultatov, zato jo je potrebno razčistiti.

Zaslišanje Končnika za zaprtimi vrati


Glede zaslišanja Končnika, ki je Sod vodil med letoma 1998 in 2002, Dobrajčeva ni želela govoriti o podrobnostih, saj je bila seja zaradi zaupnosti nekaterih predstavljenih dokumentov zaprta za javnost. Dejala je, da so govorili predvsem o prodaji deleža Soda v Pivovarni Union v času tako imenovane pivovarske vojne za Union med Pivovarno Laško in belgijskim Interbrewom.

Z današnjim pričanjem Končnika smo glede omenjene prodaje odkrili določene okoliščine, ki bodo pripomogle k izdelavi končnega poročila, je dejala Dobrajčeva in dodala, da je poročilo moč pričakovati v prvi polovici leta 2008.