Premier Pahor obiskal Muro

Predsednik vlade Borut Pahor se je ob današnjem obisku v Murski Soboti ustavil tudi v Muri. "Obljubili smo, da bomo storili vse, da zdravo jedro, ki je ostalo, spet postane veliko in pomembno in delamo na tem," je povedal Pahor.

Objavljeno
20. oktober 2009 19.51
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Murska Sobota - Predsednik vlade Borut Pahor se je ob današnjem obisku v Murski Soboti ustavil tudi v Muri. "Obljubili smo, da bomo storili vse, da zdravo jedro, ki je ostalo, spet postane veliko in pomembno in delamo na tem," je Pahor povedal ob prihodu v podjetje.

Po premierovem odhodu, spremljal ga je minister za gospodarstvo Matej Lahovnik, je poslovodeči v družbi Mura in partnerji Bojan Starman dejal, da obisk ni bil napovedan, predsednik pa se je oglasil, da bi videl, kaj se dogaja v podjetju oziroma ali stvari potekajo tako, kot so zamišljene.

 

"Povedali smo mu, kaj se dogaja trenutno in kakšni so naši kratko- in dolgoročni načrti in mislim, da bo zadovoljen ter da bomo to, za kar smo tu, tudi naredili," je povedal Starman.

 

O kakšni pomoči podjetju nismo govorili, je dejal Starman. Po njegovih besedah so mu omenili težave, s katerimi se srečujejo, gre predvsem za zaposlovanje na novo in problematiko tistih delavcev, ki delajo za Muro, pravnoformalno pa so zaradi stečaja v postopku odpovednega roka. "Računamo, da bodo lahko kmalu spet delali, stvari moramo urediti čim prej," je še dejal Starman.