Premier se glede ministra še ni odločil

Premier Janša se še ni odločil za naslednika kmetijske ministrice Marije Lukačič. Med najresnejšimi kandidati za njenega naslednika naj bi bil še vedno diplomat Iztok Jarc.

Objavljeno
18. januar 2007 07.00
Ljubljana – Predsednik vlade Janez Janša, ki je 10. januarja prejel in sprejel odstopno izjavo kmetijske ministrice Marije Lukačič, se še ni odločil za njenega naslednika. Čeprav je opravil že kar nekaj pogovorov, kot je včeraj za Delo povedal Valentin Hajdinjak, tiskovni predstavnik vlade v premierovem kabinetu, bo odločitev znana, ko se bo predsednik vlade podpisal pod izbrano in predlagano ime.

Med najresnejšimi kandidati za naslednika Lukačičeve na ministrstvu za kmetijstvo tako neuradno še ostaja diplomat Iztok Jarc, ki je bil med ministrovanjem Franca Buta državni sekretar za evropske zadeve in eden od pogajalcev v pristopnih pogajanjih z EU za kmetijstvo.

Po informacijah, ki so v nekaterih medijih zaokrožile po torkovem sestanku foruma za kmetijstvo SDS, so na tem sestanku sestavili seznam štirih kandidatov, ki bi bili po njihovem mnenju najprimernejši za vodenje kmetijskega resorja. Na njem pa ni Iztoka Jarca, zadnji dve leti veleposlanika v Izraelu, ki naj bi bil po pogovoru s premierom po neuradnih virih že privolil v vodenje ministrstva, so pa zato naslednja imena: Jože Sečnik, generalni sekretar na kmetijskem ministrstvu (pred tem zaposlen na obrambnem ministrstvu), Vesna Brelih, revizorka na agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja, Boštjan Štefančič, kmetijski inšpektor, in Gvido Mravljak, državni sekretar za kmetijstvo, ki je pred nekaj meseci nasledil Franca Buta, novopečenega diplomata na Češkem.

Več v današnjem tiskanem Delu