Prenosniki še kar dežujejo

Včeraj sta ju dobila naročnik Iztok Nanut iz Tolmina in Nikola Stanojevič iz Zreč.

Objavljeno
15. november 2011 07.05
Posodobljeno
15. november 2011 07.05
L. K.
L. K.

LJUBLJANA – Prenosniki še kar naprej dežujejo, skorajda tako, kot da bi se utrgal nekakšen oblak prenosnikov, na katerem na veliko piše Terna – nagradna igra, ki osrečuje že leto in pol. In ne boste verjeli, prav vsi ga potrebujejo in prav vsi ga bodo obdržali, ne glede na leta.

Pri 72 letih se bo podala v svet osnov računalništva

Že zadnjič je namreč 72-letno Antonijo Antič iz Deskove vasi, dolgoletno naročnico na Slovenske novice, razveselila prav ta neprecenljiva nagrada. Njen dom se bo tako že v kratkem prelevil v tretjo univerzo, zadala si je namreč, da se bo končno podala v svet osnov računalništva.

Prenosnik za Nokolo in Iztoka

No, tudi 63-letni Nikola Stanojevič iz Zreč ter Iztok Nanut iz Tolmina sta včeraj zjutraj komaj verjela svojim očem. Prvi bi lahko bil naš naročnik, pa ni, Novice si privošči trikrat na teden. Iztok pa je, in to že toliko časa, da se niti ne spomni več, od kdaj že vsakodnevno prebira ta najbolj brani časnik na Slovenskem.

Nikola je upokojenec, dolga leta je bil trgovski potnik za Komet; Iztok dela na komunali, kaj več pa ni hotel povedati. Izdal nam je le to, da je ravno razmišljal o nakupu novega računalnika, še posebno ker je zdajšnjemu že odslužil rok delovanja. Ker pa ima dve že odrasli hčeri, ki vsaka seveda vsaka svojega, bo Ternin prenosnik z veseljem obdržal in prihranil privarčevani denar.

Jutranja kava s presenečenjem

Tudi Nikola je nameraval kupiti novega, a je še malce odlašal in omahoval. Na jutranji kavici se je tudi tokrat tradicionalno dobil s prijateljem Jožo. Ta je vmes zavil še v trgovino, ko pa se je vrnil, se je na obrazu Nikole bohotil širok nasmešek. Ta je namreč le nekaj pred tem odlepil nagradni kupon in zadel prenosnik. Zvrhano mero svoje sreče je znal seveda takoj deliti, prijatelja je z veseljem pogostil – zagotovo s čim boljšim od jutranje kavice. Mož, ki je do svojega dvajsetega živel v Beogradu, potem pa se preselil v mamin rojstni kraj, je tokrat zadel sploh prvič v življenju. Nekakšno darilo za rojstni dan, ki ga bo Nikola praznoval na štefanovo, je tako dočakal že več kot mesec dni prej. Seveda, zaradi Terne.