Prepoved popivanja na javnih krajih še v Ljubljani?

Če bo pobuda NSi uslišana in odlok sprejet, se bo Ljubljana »v boju proti popivanju« pridružila drugim slovenskim občinam.

Objavljeno
23. september 2012 08.44
Posodobljeno
23. september 2012 09.05
bsa/SP/mnenja
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Ljubljanska NSi je zaradi »vse večkrat kršenega nočnega miru« vložila pobudo, naj mestni svet sprejme odlok o prepovedi popivanja na javnih površinah zunaj prostorov, ki so določeni za točenje alkoholnih pijač, poroča STA.

Odločitev o prepovedi popivanja alkohola na javnih površinah je sprejelo že več občin - Velenje, Ptuj, Jesenice, Krško, Žirovnica, Vransko in Poljčane. Avgusta je odločitev sprejel tudi kranjski mestni svet - dovoljeno bo spiti do dva decilitra vina, do pol litra piva ali do 0,6 decilitra žganja.

Ministrstvo za zdravje je odločitev občin pozdravilo.

Predsednica ljubljanskega mestnega odbora NSi Mojca Kucler Dolinar je v podkrepitvi pobudi navedla članek in anketo iz Dela, po kateri je na vprašanje, ali bi morali slediti Kranju in v vseh mestih prepovedati popivanje na javnih površinah, pritrdilno odgovorilo kar 69 odstotkov anketiranih.

Pojasnimo naj, da je na spletno anketo Bi morali slediti zgledu Kranja in v vseh mestih prepovedati popivanje na javnih površinah?, odgovorilo 365 uporabnikov spletnega Dela - pritrdilno jih je odgovorilo 253.

Kucler Dolinarjeva je povedala, da je nočni mir v Ljubljani moten predvsem na območju Trnovskega pristana, Trga Mladinskih delovnih brigad in Maximarketa.