Pretoki rek večji le na Idrijskem in na jugovzhodu države

Hidrologi sicer pričakujejo še en val padavin, a bodo reke ostale v strugah.

Objavljeno
11. oktober 2013 12.30
jer/Nevihta, dež, promet
S. P., Delo.si/STA
S. P., Delo.si/STA
Ljubljana - Obilnejše deževje, ki je v četrtek zvečer zajelo zlasti zahodni del Slovenije, ne povzroča večjih nevšečnosti. Največ dežja je padlo v Zgornjem Posočju, tudi drugod so se pojavljali močnejši nalivi, je za STA pojasnil meteorolog Janez Markošek. Po napovedih hidrologa Andreja Goloba sicer pričakujejo še en val padavin, a bodo reke ostale v strugah.

Po Sloveniji bo danes bo sprva oblačno in deževno. Vmes bodo tudi krajevne nevihte z močnejšimi nalivi. Sredi dneva bo dež ponehal v zahodnih krajih, pozneje pa tudi drugod po državi.

V Zgornjem Posočju, kjer je do jutra že padlo 100 litrov dežja na kvadratni meter, bo predvidoma padlo še okoli 30 litrov dežja, kar ustreza napovedim, je pojasnil dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje Janez Markošek.

Dežurni hidrolog na agenciji Andrej Golob pa je za STA dejal, da so pretoki rek po državi povečini srednji, le v Zgornjem Posočju, na reki Reki in na reki Kolpi so veliki.

V dopoldanskem času sicer pričakujejo še en val padavin, vendar pa Golob ne pričakuje, da bi se pretoki bistveno zvišali. Reke naj bi tako ostale v strugah.

Sobota prinaša še nekaj občasnega dežja, nedelja pa bo lepša. Kjer bodo padavine, bo nekoliko hladneje, sicer pa ne bo mrzlo.