Dokolenke bodo pomagali plačati državni funkcionarji

Urad predsednika republike svojega denarja nima, vse črpa iz državnega proračuna.

Objavljeno
16. november 2011 18.50
Posodobljeno
16. november 2011 20.00
Mo. S.
Mo. S.

LJUBLJANA – Večji del denarja, ki ga je urad predsednika republike sedmim uslužbenkam leta 2008 in 2009 povrnil za nakup protokolarnih oblačil, bodo solidarnostno prispevali državni funkcionarji, del pa bodo plačale uslužbenke same, je poročal POP TV. V torek je bilo rečeno, da bodo 7673 evrov vrnile le uslužbenke.

O nakupu oblačil v uradu predsednika je v ponedeljek poročal Reporter, ki je med drugim pisal, da so si uslužbenke kupovale najrazličnejše kose oblačil.

Urad ravnal v nasprotju z zakonom

Računsko sodišče je namreč ugotovilo, da je urad šestim uslužbenkam neupravičeno povrnil 5084 evrov stroškov za nakup protokolarnih oblačil, s tem pa ravnal v nasprotju z zakonom. Pravilnik, ki je dovoljeval nakup oblačil, je zaposlenim določil pravice, ki presegajo obseg pravic iz zakona o javnih uslužbencih.

Urad svojih sredstev nima

V uradu so povedali, da bodo spoštovali odločitev računskega sodišča in bodo celotni zapravljeni znesek vrnili v državni proračun. Dodali so, da urad svojih sredstev nima, saj vse črpajo iz državnega proračuna. Uslužbenkam bodo zato pač pomagali državni funkcionarji.