Prihodnji teden delno odprt mejni prehod Šentilj

Prehod, ki so ga sredi oktobra letos zaradi beguncev zaprli, bodo ponovno odprli v torek ob 6. uri.

Objavljeno
25. december 2015 11.23
Begunci in policist v namestitvenem centru v Središču ob Dravi, Slovenija 21.oktobra 2015. [Središče ob Dravi,Slovenija,begunci,šotori,emigranti,moški,policisti,policija,begunski centri,namestitveni centri,zaščitne maske za dihala,medčloveška
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Šentilj - Stari mejni prehod Šentilj, ki so ga sredi oktobra letos zaradi beguncev zaprli, bodo ponovno odprli v torek ob 6. uri, je za STA povedal šentiljski župan Štefan Žvab. Zaenkrat bo v skladu z dogovorom z avstrijsko stranjo odprt za promet le med 6. in 22. uro, za naprej pa se bodo še pogovarjali, je pojasnil.

Za ponovno odprtje starega mejnega prehoda si Občina Šentilj prizadeva, saj je zaradi njegovega zaprtja utrpela gospodarsko škodo. Potem ko so tam postavili begunski center in zaprli cesto, je večina tamkajšnjih gostinskih lokalov in trgovin začasno zaprla vrata.

Avstrijska stran medtem vzpostavlja nov režim za sprejemanje beguncev na tem mejnem prehodu. Ta zajema tudi postavitev 3,7 kilometra dolge ograje vzhodno in zahodno od tamkajšnjega sprejemališča za begunce, a so dela po poročanju medijev med prazniki prekinili.