Propadajči črnjanski hotel v roke Sodexa

Končno našli najemnika. Turistični objekt bodo znova odprli predvidoma septembra.

Objavljeno
28. december 2015 19.26
Mateja Kotnik
Mateja Kotnik
Črna na Koroškem – Kalvarije z zapuščenim in propadajočim hotelom sredi Črne na Koroškem bo po novem letu očitno konec. Lastnica hotela, občina Črna na Koroškem, je zanj po večletnih poskusih, da bi ga oddala v najem ali prodala – ponujali so ga celo za en evro –, našla novega najemnika. Prevzela ga bo družba Sodexo Slovenija.

Črnjanska županja Romana Lesjak je povedala, da so v sklepni fazi pogovorov pred podpisom najemne pogodbe. Podpis bi po njenih napovedih lahko uredili takoj v začetku prihodnjega leta, novi najemnik pa bo predvidoma do septembra postoril vse potrebno za odprtje hotela.

Objekt je potreben temeljite prenove. V zelo slabem stanju so notranje inštalacije, zamenjati bo treba stavbno pohištvo in obnoviti fasado. Na občini pravijo, da bodo del denarja za obnovo hotela, ki ima 23 sob s skupaj 53 posteljami, zagotovili sami, pričakujejo pa tudi sovlaganja bodočega najemnika. Ta svojih načrtov še noče razkriti, a kot pravijo na občini, bo najprej poskrbel za obnovo kuhinje in restavracije. Sodexo Slovenija ima v Žerjavu v najemu kuhinjo, v kateri pripravlja obroke za zaposlene v Tovarni akumulatorskih baterij na lokaciji v Črni na Koroškem in v Žerjavu, na novi lokaciji pa bi bili obroki na voljo tudi občanom Črne na Koroškem.

»Po obnovi kulturnega doma in prostora pred njim se mi zdi pomembno predvsem to, da hotel ob njem ne bo več mrtva stavba sredi kraja,« je povedala črnjanska županja Romana Lesjak.