Protest proti "božičnemu klanju"

Člani Društva za osvoboditev živali in njihove pravice bodo v petek popoldne pred Prešernovim spomenikom v Ljubljani pripravili protestni shod proti "božičnemu klanju".

Objavljeno
21. december 2006 12.11
Ljubljana - Člani Društva za osvoboditev živali in njihove pravice bodo v petek popoldne pred Prešernovim spomenikom v Ljubljani pripravili protestni shod proti "božičnemu klanju". Vse kristjane in druge ljudi dobre volje bodo pozvali, naj prenehajo uživati meso in s tem sledijo Jezusu iz Nazareta ter na ta način prispevajo svoj delež k ohranitvi življenja živali, narave in ljudi, so sporočili iz društva.

"Pozivamo pa tudi vse Cerkve in druge verske skupnosti, ki dopuščajo ubijanje živali in uživanje mesa, predvsem pa katoliško in evangeličansko Cerkev, naj takoj spremenijo svoj do živali sovražen nauk, ga uskladijo z božjim in tudi prekličejo izobčenje oziroma prekletstvo vegetarijancev, ki ga je v 6. stoletju izrekel papež Janez III," so zapisali v društvu.

Ali bo božič vesel in srečen tudi za živali, se sprašujejo v društvu in odgovarjajo: "Za mnoge ne, saj se ravno v tem času, podobno kot za veliko noč, za hrano zakolje zelo veliko živali. Za mnoga živa bitja je torej božični čas čas neizmernega strahu, trpljenja in grozljivega umiranja." Člani društva so na papeža naslovili pobudo za prenehanje ubijanja, mučenja in uživanja živali ter za preklic izobčenja vegetarijancev.