Protestniki z borze so se ponoči poigrali s policisti

Nad škatlo gorečih sveč se je zgrnilo kakšnih deset policistov.

Objavljeno
06. november 2011 08.52
Posodobljeno
06. november 2011 12.00
K. K.
K. K.

LJUBLJANA – Protestniki z borze so se sinoči poigrali s policisti. Prava policijska akcija se je malo pred polnočjo dogajala pred parlamentom, kjer se je nad škatlo, v kateri so gorele sveče, zgrnilo kakšnih deset mož v modrem. Izkazalo se je, da ni hujšega, protestniki pa so policistom oziroma verjetno poslancem, ki jih ti ščitijo, pustili tudi nekaj nalepk, s katerimi so opozorili nase.

»Remember, remember ...«

Na nalepkah, eno objavljamo v galeriji slik, je upodobljena pest, nad njo pa piše »Remember, remember, the 5th of November!« (Zapomnite si, zapomnite si, 5. november, op. p.). Protestniki so jih nalepili tudi po drogovih okoli parlamenta.

Prišli so celo z maricami

Sicer pa so policisti nočno akcijo vzeli očitno zelo zares. Ko smo se peljali mimo parlamenta, povsem slučajno, se je tam drenjalo kakšnih deset mož v modrem, na pločnikom pred parlamentom na Šubičevi so bila parkirana vsaj štiri osebna policijska vozila, čez cesto pa še dve marici. Dve vozili smo opazili še na Beethovnovi ulici, ki vodi ob vzhodni strani parlamentarne zgradbe.

Policisti so se sicer kmalu razkropili, še prej pa so z nekaterimi poklepetali najstniki, ki se ob sobotah zvečer zbirajo na Trgu republike.

Z vprašanji o nočnem dogajanju pred parlamentarno palačo smo se obrnili tudi na ljubljansko policijsko upravo, kjer pa so nam skopo odgovorili, da so policisti »včeraj okoli 23. ure na Šubičevi ulici v Ljubljani izvajali naloge s področja javne varnosti (varovanje shoda ).«