Na primorski avtocesti promet sproščen, gneča na gorenjski in štajerski cesti

Na štajerski avtocesti zastoj nastaja pred zaporo med priključkoma Šentjakob in Domžale proti Mariboru.

Objavljeno
27. september 2014 11.36
Mo. B., Delo.si, STA
Mo. B., Delo.si, STA

Ljubljana - Na primorski cesti, kjer zaradi polovične zapore ceste med Postojno in Logatcem že več dni zapored nastajajo zastoji, se je po dopoldanskih zastojih promet sredi dneva sprostil. Gneča in zastoji pa so trenutno na gorenjski in štajerski avtocesti. Lokalna cesta Dobliče-Doblička Gora je zaradi okvare tovornega vozila zaprta že ves dan, poroča STA.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na gorenjski avtocesti pri priključku Brnik promet oviran zaradi prometne nesreče. Pred cestninsko postajo Hrušica v smeri proti Avstriji pa je kolona vozil dolga štiri kilometre. Za voznike, namenjene v Kranjsko Goro, tako priporočajo izvoz Lipce/Jesenice vzhod.

Na štajerski avtocesti zastoj nastaja pred zaporo med priključkoma Šentjakob in Domžale proti Mariboru.

Na omenjenem odseku primorske ceste, kjer bodo dela potekala predvidoma do konca oktobra, sta zaprta tudi izvoz in uvoz Unec proti Ljubljani. Promet poteka po drugi polovici avtoceste dvosmerno, konec tedna sta dva pasova odprta za vožnjo proti Ljubljani, en pa za vožnjo proti Kopru. Zaradi slednjega so tudi danes dopoldne pred Uncem v smeri proti Kopru nastajali zastoji, a se je promet sredi dneva sprostil.

Na prometno-informacijskem centru voznike v zastojih pozivajo, naj med ustavljenima kolonama vedno pustijo dovolj prostora za vožnjo in prehod intervencijskih vozil, še piše STA.