Prvi pomurski pustolovski park

Park se razprostira na hektar veliki gozdni površini, vrednost investicije pa je znašala okrog 180.000 evrov.

Objavljeno
17. april 2014 18.17
Bukovniško Jezero
Dejan Karba, Ljutomer
Dejan Karba, Ljutomer

Bukovniško jezero - Tik ob prekmurski znani turistični destinaciji, ki jo letno obišče med 40.000 in 50.000 obiskovalcev, je družina Jerič v sodelovanju z občino Dobrovnik v treh letih uredila pustolovski park.

Ta se razprostira na hektar veliki gozdni površini, vrednost investicije pa je znašala okrog 180.000 evrov. Kot je na včerajšnji otvoritvi povedal Damjan Jerič, je projekt pustolovsekga parka del večje naložbe njegove družine: V bližnjih Prosenjakovcih so sezidali apartmajsko hišo. Celotna vrednost projetka tako znaša 320.000 evrov in je sofinancirana z evropskim denarjem.

Pustolovski park, ki ga je izdelalo tržiško podjetje Koren sports, je zasnovan kot destinacija za različne starostne skupine, tudi za otroke od četrtega leta starosti naprej. Vključuje 58 do osem metrov visoko postavljenih plezalnih elementov, ki so razvrščeni v pet plezalnih poti, najprivlačnejša ponudba parka pa utegne biti 27 metrov dolg »štorkljin let«.

Vstopnina za odraslo osebo znaša 16 evrov (letna karta je 90 evrov), za otroke do sedem let osem evrov, za tiste malo starejše (do 14 let) pa dvanajst evrov. Za varnost v prvem pustolovskem parku v deželi ob Muri bo skrbelo osem za to usposobljenih inštruktorjev, park pa naenkrat lahko sprejme do sto udeležencev.