Prvič v terme, in še to s Terno

Šivilja poleg našega časopisa bere le revije o rož'cah.

Objavljeno
07. november 2011 17.45
Posodobljeno
08. november 2011 12.55
Lovro Kastelic
Lovro Kastelic

LJUBLJANA – Človeški karakter je dejansko spremenljivka. Všečen, turoben, vesel, zagrenjen, plah, radoživ, samozavesten, podjeten, pravičniški ... da ne naštevamo dalje. Nekoga je sram in mu je nerodno, le stežka pokaže svoja čustva, kdo drug je iskren, širokega srca, že iz njegovih oči je razvidno, da življenje zajema z veliko žlico. Zaradi človeških raznolikosti je ta svet toliko bolj pisan, vselej je nekaj nad in nekaj pod ulomkovo črto, ta črta pa je, uf, dobro smo to zaokrožili, prav Terna, nagradna igra, ki jo že leto in pol organizira dnevni časopis Slovenske novice. Tudi osma Terna po vrsti, ki bo trajala vse do sobote, 26. novembra, namreč z obsežno paleto nagrad več kot uspešno blaži sicer normalne razlike med (slovenskimi) karakterji in jih še naprej osrečuje. Tokrat smo imeli na sporedu tri prave karakterje, imenujejo se Antonija, Marija in Gregor, vrstni red lahko po mili volji tudi obrnete, če želite, mi bomo začeli z Marijo!

Marija bo na vikend paket odpeljala svetnika

Marija Hafner je še kako ponosna gospa. Sodeluje v upokojenskem društvu Podutik, ki približno dvestotim seniorjem vsak prvi ponedeljek v mesecu omogoči redni zdravniški pregled. Tako je bilo tudi tokrat. »Kri, sladkor, holesterol,« je telegrafsko naštevala Marija, ki ji za zdaj zares odlično kaže.

Šivilja poleg našega časopisa bere le revije o rož'cah

Pri svojih 66 letih še nikoli ni bila v toplicah, »ampak čisto zares«, navdušeno pripomni dolgoletna naročnica na Slovenske novice. »To je edini časopis, ki ga berem!« Nakar se, kot da bi se želela opravičiti, popravi: »No, razen revije o rož'cah ...« Najraje ima priloge, žal pa ji, kot vsaki upokojenki, kronično primanjkuje časa. »Veste, malo vrta imam pa tri vnuke.« Triletno Majo, petletno Julijo in osemletnega Bineta. Zato šele zvečer v mehki postelji prebere tisto, kar jo pritegne. Redno pa odstranjuje(jo) tudi nagradni kupon v obliki nalepke. »Če ne jaz, ga pa ta mladi!« reče in od navdušenja še enkrat poprime za tisti izvod Slovenskih novic, ki jo je tako osrečil. S pomočjo Terne je namreč zadela ravno tisto, kar ji je še manjkalo v življenju. Toplice! In to vikend paket v ptujskih Termah. Z njo bo šel prijatelj Hieronim. »En redek svetnik je to,« je z nasmehom dejala, zato ga kliče kar Rone.

Marija, vrhunska šivilja, ki je 25 let izdelovala in modelirala trendovske konfekcije, saj veste, pomlad-poletje, jesen-zima, potem pa še celo desetletje ustvarjala za operne pevce in baletnike, je zdaj pred novo življenjsko izkušnjo. Zaradi Terne.