Pukšič odslej član SLS

Zadnjih nekaj mesecev neodvisni poslanec Franc Pukšič je dokončno zapečatil svoje sodelovanje z SDS. Kot je potrdil, bo odslej politično deloval v okviru SLS, pristopil bo tudi v poslansko skupino omenjene stranke, ki bo tako štela šest članov.

Objavljeno
29. september 2009 17.26
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Maribor - Franc Pukšič je ob izstopu iz poslanske skupine SDS pred nekaj meseci dejal, da ostaja v stranki, saj verjame v vrednote SDS. Kot je dejal danes, v te vrednote ni nehal verjeti, saj so vrednote SDS tudi vrednote slovenske pomladi, za njimi pa še vedno zelo trdno stoji tudi SLS. "Dejansko z mojo nekdanjo stranko ni nič narobe, ima pa posameznike, zaradi katerih sem se odločil za izstop," je pojasnil Pukšič.

V zvezi z napovedmi iz SDS, da bodo zahtevali vrnitev denarja, ki ga je porabil za predvolilno kampanjo, je pojasnil, da ne vidi nobenega razloga za kaj takega, niti ne ve, kolikšna je vsota. O tem, ali ga lahko prestop morda stane poslanskega mesta v naslednjem mandatu, je dejal, da o tem odločajo volivci, doslej pa je imel med njimi zelo veliko podporo.

Sicer pa je še povedal, da se je za SLS odločil, ker je to še edina preostala pomladna stranka v državnem zboru in je pomagala ustvariti samostojno Slovenijo.

Z odločitvijo Pukšiča so zadovoljni tudi v vrhu SLS. Predsednik Radovan Žerjav je povedal, da njegov prihod v SLS za stranko pomeni signal, da se vrste SLS znova začenjajo krepiti ter da nekateri že opažajo njihovo dobro delo.

"Vesel sem, da se je Pukšič odločil priti v našo poslansko skupino, ki bo odslej štela šest članov. Kot je znano, je Pukšič že doslej vselej imel enega najboljših volilnih rezultatov v Sloveniji, kar pomeni, da v svojem okolju dobro dela. Znan pa je tudi po tem, da je imel vselej svoja trdna stališča," je še dejal Žerjav in dodal, da se sam o omenjenem prestopu z vodstvom SDS ni pogovarjal.