Goljufiva računovodkinja ni več zaposlena na OŠ Danile Kumar

Skoraj leto dni si je prisvajala od petsto do tri tisoč evrov.

Objavljeno
22. november 2011 09.41
Posodobljeno
22. november 2011 10.10
T. L.
T. L.

LJUBLJANA – Policisti so v ponedeljek podali kazensko ovadbo zoper 36-letnico iz Grosupljega, ki jo sumijo kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja.

Osumljena je bila zaposlena v računovodstvu ene od izobraževalnih ustanov na območju PU Ljubljane. Približno eno leto (od novembra 2009 do oktobra 2010) je na svoj transakcijski račun nakazovala različne zneske (v višini od 500 do 3000 evrov), ki jih je prikrivala tako, da so bili kot prejemniki plačila navedeni različni dobavitelji, pri katerih je ustanova dejansko nakupovala različna živila. Ko pa je vodstvo ustanove naročilo izreden notranji revizijski pregled poslovanja, je ta razkril neskladje med dokumenti (dejanskimi in knjiženimi). Dosedanje ugotovitve kažejo, da si je 36-letnica tako protipravno prilastila za okoli 99.000 evrov premoženjske koristi.

Zaposlena je bila na osnovni šoli

Na Mestni občini Ljubljana (MOL) so za STA razkrili, da je bila računovodkinja zaposlena na Osnovni šoli Danile Kumar. Bila, saj na tej šoli ni več zaposlena, je pa ravnateljica zoper nekdanjo računovodkinjo podala kazensko ovadbo zaradi suma poslovne goljufije na podlagi izvedbe notranje revizije poslovanja. Ravnateljica je podala ovadbo po uradni dolžnosti in o tem obvestila MOL ter ministrstvo za šolstvo in šport, so pojasnili v MOL.

Nadzor poslovanja je odredila ravnateljica, so še povedali na ljubljanski občini, to pa so potrdili tudi na PU Ljubljana.