Razrešili direktorja Parkirišč zaradi sporne podražitve

Svet ustanoviteljev javnih podjetij, povezanih v Holding Ljubljana, je na predlog župana Zorana Jankovića razrešil direktorja ljubljanskega javnega podjetja Parkirišča Gregorja Feista.

Objavljeno
13. december 2006 20.45
Zoran Janković
Ljubljana - Svet ustanoviteljev javnih podjetij, povezanih v Holding Ljubljana, je na današnji dopisni seji, na predlog ljubljanskega župana Zorana Jankovića razrešil direktorja ljubljanskega javnega podjetja Parkirišča Gregorja Feista. Janković je razrešitev predlagal zaradi neutemeljene podražitve uporabe parkirišč, do katere je prišlo kljub zahtevi, da zaradi uvedbe evra ne sme priti do neupravičenih podražitev storitev za Ljubljančane, so sporočili z ljubljanske občine.

Za razrešitev so soglasno glasovali vsi člani sveta ustanoviteljev, za vršilko dolžnosti direktorice Parkirišča pa so imenovali Zdenko Grozde.

Ljubljanski župan Janković je zaradi slabo pripravljenih materialov cen parkirišč za prvo sejo ljubljanskega mestnega sveta, ki bo 18. decembra, sprejel tudi odstopno izjavo vršilca dolžnosti načelnika oddelka za gospodarske javne družbe in promet, Gorazda Gorkiča, so sporočili z ljubljanske občine.

Pred dopisno sejo se je svet ustanoviteljev javnih podjetij, povezanih v Holding Ljubljana, danes sestal na prvi redni seji, na kateri so člani sveta za predsednika soglasno izvolil Jankovića, za namestnika predsednika pa župana občine Medvode Stanislava Žagarja.

Predsednik sveta Zoran Janković je primestne župane seznanil s svojim programom in vizijo, ki vključuje tudi nekatere spremembe v organiziranosti javnega holdinga. Poudaril je, da pričakuje tudi njihovo tvorno sodelovanje, pri čemer je dobil popolno podporo vseh članov sveta. Vsi sklepi so bili sprejeti soglasno, so še sporočili z MOL.