Razrešili okrožnega državnega tožilca Markoška

V uradu generalne državne tožilke so nam potrdili, da je bil z mesta vodje gospodarskega oddelka ljubljanskega okrožnega državnega tožilstva razrešen okrožni državni tožilec Borut Markošek.

Objavljeno
28. marec 2007 08.00
Generalna državna tožilka Barbara Brezigar
Ljubljana – V uradu generalne državne tožilke Barbare Brezigar so nam včeraj potrdili, da je bil z mesta vodje gospodarskega oddelka ljubljanskega okrožnega državnega tožilstva razrešen okrožni državni tožilec Borut Markošek. Po naših informacijah naj bi bil objektivno odgovoren za zaplet v zvezi s potekom kazenskega postopka glede lastninjenja BTC. Eden od okrožnih državnih tožilcev gospodarskega oddelka ljubljanskega okrožnega državnega tožilstva naj bi namreč zamudil tridnevni rok za pritožbo zoper zavrnitev zahteve za preiskavo ob domnevno spornem lastninjenju BTC pred petimi leti, ko je bil menedžerski odkup BTC.

S tem ko je okrožni državni tožilec zamudil rok za pritožbo, je povzročil, da je uvedba ponovnega kazenskega postopka mogoča samo na podlagi novih, drugačnih dokazov. Vodja okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani Blanka Žgajnar je očitno presodila, da gre za takšno napako vodje gospodarskega oddelka, da je, kot so nam sporočili iz urada generalne državne tožilke, »spremenila letni razpored dela tako, da okrožni državni tožilec Borut Markošek ni več vodja gospodarskega oddelka«. V uradu Barbare Brezigar so nam še pojasnili, da je tudi generalna državna tožilka odredila pregled poslovanja v konkretni zadevi in glede na ugotovitve tega pregleda, ki je že bil opravljen, sprejela nekatere ukrepe, vendar nam zdaj ne morejo posredovati več informacij.

Iz današnje tiskane izdaje Dela