Rekonstrukcija mostov bo končana šele jeseni

Za mostova čez Pivko in Socko sta izvajalca izbrana, v delo naj bi ju uvedli v kratkem.

Objavljeno
17. april 2014 18.21
A. S., Gospodarstvo
A. S., Gospodarstvo

Ljubljana – Pritožbeni postopki v javnih naročilih za obnovo mostov čez Pivko in Socko so zaključeni, izvajalca izbrana, pred podpisom je treba pogodbi le še uskladiti, sledila pa bo uvedba izvajalcev v delo.

Rekonstrukcija premostitvenega objekta čez Pivko v Prestranku bo po predvidevanjih po uvedbi v delo trajala pet mesecev (150 dni), torej čez celo poletno sezono, najmanj do septembra. Gradnje nadomestnega mostu čez Socko v Skrlinovem gradu bo trajala šest mesecev (180 dni) – očitno nekako do naslednje zimske sezone, ki se začne sredi novembra.

Za izgradnjo nadomestnega mostu čez Socko pri Skrlinovem gradu je bila med devetimi ponudbami v censkem razponu med 547 in 968 tisoč evri, izbrana najcenejša ponudba podjetja VOC Celje Vzdrževanje in obnova cest v vrednosti 547.369,45 evrov.

Tudi za rekonstrukcijo mostu čez Pivko v Prestranku je bila izbrana najcenejša ponudba, ki jo je dalo podjetje Rafael iz Sevnice, v vrednosti 362.526,66 evrov. Najdražja ponudba je bila v vrednosti 575 tisoč evrov.

Oba mostova sodita med petnajst najbolj kritičnih objektov, kjer je direkcija za ceste zaradi zmanjšane nosilnosti, ki so posledica dotrajanosti, omejila obremenitve in vzpostavila izmenično enosmerni promet. Medtem ko so na pristojnem ministrstvu izpraskali denar za rekonstrukcijo teh dveh objektov, uporabniki še dveh (v Mednem in Vidmu), kjer je bil takisto uveden izmenični enosmerni promet in postavljeni mobilni semaforji, nimajo te sreče. Na ostalih enajstih premostitvenih objektih pa je do rekonstrukcij prepovedan oziroma omejen tovorni promet.