Rešitev za Strojanove kmalu

Odvetnik romske družine Strojan Aleksander Čeferin je potrdil, da so se dogovorili, da bo vlada možne lokacije za trajno naselitev romske družine Strojan zagotovila v štirinajstih dneh.

Objavljeno
31. januar 2007 09.26
Posodobljeno
31. januar 2007 09.30
Na novo lokacijo je prispelo vseh 30 članov družine Strojan
Ljubljana - Odvetnik romske družine Strojan Aleksander Čeferin je potrdil, da se je z ministrom za okolje in prostor ter predsednikom vladne komisije za zaščito romske etnične skupnosti Janezom Podobnikom in direktorjem Urada za narodnosti Stankom Baluhom v torek dogovoril, da bo vlada možne lokacije za trajno naselitev romske družine Strojan zagotovila v štirinajstih dneh. Podobnik je dejal, da posebna strokovna skupina že išče možne lokacije, projekt pa želijo ohraniti v največji tajnosti.

Aktivno iskanje lokacije

Po Čeferinovih besedah bodo, glede na zadnji dogovor, počakali še štirinajst dni, v tem roku pa naj bi vlada Strojanovim vendarle dokončno predstavila vse možne lokacije. "Potem si bomo te lokacije v največji tajnosti tudi ogledali", je dejal Čeferin.

Pomembnost tajnosti projekta zaradi njegove uspešne realizacije je znova izpostavil tudi Podobnik, ki je pričakovanje glede skorajšnje sklenitve dogovora s Čeferinom glede trajne lokacije za Strojanove sicer izrazil že prejšnji ponedeljek. Kot je še poudaril, posebna strokovna komisija v teh dneh aktivno išče možne lokacije, ni pa želel povedati niti, na katerih širših območjih sploh poteka iskanje.