Revizorji zasuti z gradivom

Slabi časi za onkologijo se nadaljujejo, saj rešitev ne pri dobavi nove opreme, ne pri selitvi, niti pri reševanju zagat zaradi dvomljive kakovosti del v novogradnji še ni videti.

Objavljeno
16. marec 2007 07.00
Onkološki inštitut
Ljubljana – Pričakovanje, po katerem naj bi se danes vsaj delno odvrtel zastoj pri nakupu zadnjega paketa opreme za onkološki inštitut (OI), od katerega je odvisna selitev v novogradnjo, se tudi tokrat ni izpolnilo. Državna revizijska komisija (DRK), ki naj bi danes razkrila odločitev o zahtevku za revizijo postopka oddaje tega javnega naročila – vložila ga je (neizbrana) Lesnina –, je namreč včeraj prejela osem fasciklov dodatnega gradiva, skupaj s še enim revizijskim zahtevkom. Tokrat se je nad postopkom in očitanimi nepravilnostmi, ki naj bi jih pri izboru Gorenja GTI zakrivilo ministrstvo za zdravje kot naročnik, pritožil še Sanolabor, ki mu pri razpisu sreča ravno tako ni bila naklonjena.

Obe podjetji, ki ju moti nedoslednost pri izvedbi razpisa, sta se pred tem »pritožili« oziroma vložili zahtevek za revizijo postopka na ministrstvo za zdravje, kjer pa so njune argumente ovrgli kot neutemeljene. Sicer pa nam je včeraj predsednik DRK Samo Červek povedal, da morajo državni revizorji zdaj najprej pregledati novo gradivo, kar naj bi naredili do konca tedna, ter presodili, ali bo o tem treba pridobiti tudi izvedensko mnenje. Če to ne bo potrebno, bo DRK odločila v zakonsko določenih rokih, torej najpozneje konec marca.

Slabi časi za onkologijo se nadaljujejo, saj rešitev ne pri dobavi nove opreme, ne pri selitvi, niti pri reševanju zagat zaradi dvomljive kakovosti del v novogradnji, ne nazadnje ali predvsem pa pri odpravljanju legionele, ki so jo odkrili prav v vseh stavbah inštituta, še ni videti.

Sicer pa se je, kot pravijo na ministrstvu za zdravje, prejšnji teden direktor Rudolf s predstavnikoma ministrstva, prim. Janezom Remškarjem in Jurijem Klepcem, uskladil glede potrebnih ukrepov, vezanih tako na ugotovitve zdravstvene inšpekcije glede preprečevanja legionele kot tudi na začetek za prihodnji mesec načrtovane preselitve radiološkega oddelka in oddelka za informatiko v novogradnjo. Ker je zastali razpis po oceni ministrstva v sklepni fazi, so se še dogovorili, da bodo z začetkom selitve počakali do odločitve državne revizijske komisije.

Več preberite v tiskani izdaji Dela