Rezman vrača žogico: Sploh nisem član Desusa

Vili Rezman glede pobude za njegovo izključitev iz poslanske skupine Desus meni, da nima zakonske osnove, saj sploh ni član stranke. Poudarja tudi, da poslanci po črki zakona ne smejo biti vezani na kakršnakoli navodila.

Objavljeno
22. oktober 2009 14.39
Sekretar poslanske skupine DeSUS Oto Veličnik in Vili Rezman
An.B./STA
An.B./STA
Ljubljana - Vili Rezman glede pobude za njegovo izključitev iz poslanske skupine Desus meni, da ni zakonske osnove, "da bi tisti, ki niso uspeli na volitvah, odločali o tistih, ki so volitve dobili". Pobuda za njegov "odhod", dodaja, ni prišla s terena, kot je dejal predsednik stranke Karl Erjavec, ampak na seji izvršnega odbora DeSUS, ki jo je vodil Erjavec.

 

"Rad bi gospodom povedal, da so se namerili izpeljati postopek, ki je v nasprotju z Ustavo RS, ki določa: Poslanci so predstavniki vsega ljudstva in niso vezani na kakršnakoli navodila," je v izjavi za javnost zapisal poslanec Desusa. Glede Erjavčeve "izganjaške vneme" Rezman ocenjuje, da je ta "inspirirana z ambicijo, vplivati na javno mnenje glede postopkov, ki so, po mojem mnenju, nedopustni z vidika ustavnosti in zakonitosti".

 

Obenem poslanec spominja, da ni član Desusa in da ga zato izvršni odbor (IO) niti teoretično ne more izključiti iz stranke.
"Doslej sem mislil, da strankino politiko oblikujejo predsednik (Erjavec) in strankini organi. Sedaj sem pa izvedel, da temu ni tako in da politiko DeSUS oblikujem jaz, ki nisem član in sem po tej logiki torej najvplivnejši in najmočnejši 'človek politike v Desus', čeprav to počnem v nasprotju s sklepi!? Razumi, kdor more," je zapisal.

 

Erjavčeve besede, da Rezman vodi odbor DZ za gospodarstvo, pa nima izkušenj s tega področja, je poslanec ocenil za nevredne resnega komentarja.