Rokometaši Gorenja ciljajo na finale pokala EHF

Aktualni državni rokometni prvaki, rokometaši Gorenja Velenja, želijo ponoviti lanske rezulate v domačem prvenstvu, ob tem pa se želijo uvrstiti tudi v finale pokala EHF.

Objavljeno
24. avgust 2009 20.14
Da. O./STA
Da. O./STA
Velenje - Aktualni državni rokometni prvaki, rokometaši Gorenja Velenja, so predstavili novince v moštvu, obenem pa še cilje kluba za prihajajočo sezono, ki se bo s slovenskim superpokalom pričela 4. in 5. septembra v Mariboru, teden dni kasneje pa se bo začelo tudi državno prvenstvo.

Velenjčani so se predstavili na novinarski konferenci v razstavno-prodajnem salonu svojega največjega pokrovitelja Gorenja. Z novim uradnim nazivom kluba, ta se zdaj imenuje Gorenje Velenje (pogodbo med klubom in občino sta Franjo Bobinac in velenjski župan Srečko Meh podpisala na novinarski konferenci), si spremenjeno in pomlajeno velenjsko moštvo s trenerjem Ivico Obrvanom želi ponoviti lanske rezultate, ko so prvič v zgodovini svojega kluba osvojili naslov državnih prvakov, ob tem pa so se uvrstili še v finale pokala EHF.


Klub, ki bo imel v prihajajoči sezoni proračun v višini poldrugega milijona evrov, so v prestopnem roku okrepili Miha Žvižej, Jure Natek, Klemen Cehte, Dino Bajram, Mario Šoštarič, Jaka Ferkulj, Mitja Nosan in Rok Šimič. Po besedah predsednika kluba in generalnega direktorja Gorenja Franja Bobinca, športnega direktorja Staneta Ostreliča in trenerja Ivice Obrvana si želijo znova osvojiti državni naslov in poudarjajo, da so poleg Celja Pivovarne Laško in Cimosa Kopra eden od treh favoritov, se uvrstiti čim dlje v slovenskem pokalu, v ligi prvakov pa se v prvem delu uvrstiti med prve štiri v skupini in s tem v osmino finala.


Prvi zvezdnik ekipe Ivan Čupić ostaja v moštvu vsaj še eno sezono, če ne celo dve, saj ga s klubom veže pogodba do konca sezone 2011/12. Bobinac je ob tem poudaril: "Rad bi povedal, da smo si pri morebitnem predčasnem odhodu Čupića pustili odprta vrata in bi ob primerni odškodnini tudi pustili, da zapusti Velenje po koncu sezone 2009/10."


Trener Ivica Obrvan je ob tem še dodal, da kapetan Sebastjan Sovič ostaja v moštvu še eno sezono. "Zaradi poškodbe Nika Medveda bo v prvem delu pomenil pravo pomoč na krilu novincu Roku Šimiču. Sicer pa tečejo priprave našega moštva v skladu z načrtom. Za nami so višinske priprave na Rogli, nekaj domačih odigranih prijateljskih srečanj. Konec tedna smo nastopili na turnirju v Nemčiji, kjer pa je naša igra nihala. Dobro smo igrali proti poljskim Kielcam, precej slabše pa proti nemškemu Flensburgu. Mislim, da je trenutno kvaliteta letošnje ekipe nekoliko slaba kot je bila lanska, vendar pa pričakujem, da se bo v sezoni njene kvaliteta izenačila. Mogoče bom v obrambi nekoliko pogrešal naša lanska nosilca Jureta Dobelška in Marka Oštirja, vendar sem prepričan, da ju bodo novinci kmalu dobro nadomestili," je potek dosedanjih pripravil orisal prvi strokovni mož na velenjski klopi.


Obrvan pa še vedno ne ve, kdaj bo na domačih tekmah lahko vodil svojo ekipo. Kazen za vpletenost v incident na lanski tekmi med Velenjčani in Koprčani, ko je bil kaznovan z osmimi meseci prepovedi igranja, se mu bo namreč iztekla sredi januarja prihodnje leto, vodstvo kluba pa upa, da bodo na skupščini Rokometne zveze Slovenije njegovo kazen prepolovili. Do izteka kazni bo Velenjčane na domačih tekmah tako kot ob koncu lanske sezone vodil pomočnik Branko Tamše, Obrvan pa bo seveda lahko vodil slovenske državne prvake na tekmah lige prvakov, ki se bo začela konec septembra.